Snap
  • Kind
  • Gezond
  • post

Vaccinatie

Vaccineren.... Er is altijd veel ophef over, is jouw kind er ziek van geweest?

Omdat er altijd best veel ophef is omtrent het wel of niet vaccineren, zat ik wat artikelen op internet te lezen betreffende dit onderwerp. Het verbaasde mij dat sommige mensen echt fel van leer trekken als het over inenten gaat.

Wat mij persoonlijk betreft, was het geen enkel discussiepunt. Mijn zoontje ging gewoon ingeënt worden tegen alle ziektes waarvan de rijksoverheid denkt en onderzocht heeft, dat het noodzakelijk is. Inmiddels is hij ruim 2 jaar en zijn we er gelukkig al een tijd vanaf. Ik ben daarnaast ook blij dat het in ons land zo goed geregeld is dat alle kinderen de noodzakelijke inentingen krijgen en hierdoor beschermd zijn tegen de betreffende ziektes.

De eerste prikjes, ik herinner ze me nog goed. Mijn kleine pasgeboren baby en nu al 'martelen' met die grote prikken hihi. En huilen deed hij... heel even gelukkig! Ik was goed voorbereid en had een flesje melk mee naar binnen genomen. Zodra hij een slokje melk proefde was zijn verdriet over. Van ervaren moeders om me heen kreeg ik allemaal tips, waarvan ik dankbaar gebruik heb gemaakt (o.a. vragen of het vaccin al bij binnenkomst uit de koelkast mag, als de vloeistof niet zo koud meer is, hebben ze er minder last van).

Zo ook de prikken erna, gelukkig geen grote drama's en ik vond mijn mannetje altijd erg stoer! Op een hangerig dagje na, is hij gelukkig ook nooit ziek geworden van de prikken.

Hoe hebben jullie deze prikken ervaren? En zijn jullie kinderen hier ziek van geweest?

10 jaar geleden

Helemaal niks geen last van gehad, heeft ook maar één keer een heel klein beetje gehuild. Ik had er zelf ook weinig moeite mee, hoort er gewoon bij.

10 jaar geleden

wij gebruiken altijd vantevoren emla zalf (dat verdoofd de huid een beetje zodat ze de prik niet zo voelen (gewoon bij de huisarts te verkrijgen). En hij is er tot nu toe nog niet ziek van geweest... vind het altijd zo zielig... kreeg als tip als ze nog heel jong zijn, dat een beetje suikerwater geven na de prik ook helpt tegen de pijn, dus dat hebben wij ook wel eens gedaan als het een erg pijnlijke was...

10 jaar geleden

Hier nooit echt ziek geweest, wel wat hangerig.

10 jaar geleden

Beide zoons zijn nooit echt ziek van geweest, hooguit een beetje hangerig.