{{ message.message }}
{{ button.text }}

Update Pfeiffer; let’s beat him!

Een aantal weken geleden is bij mijn zoontje de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Van de ene kant een hele opluchting, het beestje heeft eindelijk een naam gekregen. Van de andere kant komt er stiekem wat op je af, we houden nu heel bewust rekening met hem en letten op zijn signalen. Ik heb een ultieme tip gevonden op internet en dit lijkt te werken!

Afbeelding blog 'Update Pfeiffer; let’s beat him!'

Iedere ochtend sta ik op en ben ik benieuwd naar zijn humeur. Wordt hij huilend wakker, of zelfs schreeuwend, of is hij rustig? Wil hij wel iets eten vandaag? Er zijn dagen bij dat hij zelfs geen snoepje of chipje wil, een teken aan de wand want als je hem kent dan weet je ook dat hij veel eet, vooral iets lekkers.

Hoe verlopen de dagen?

Soms gaat hij ’s ochtends weer terug naar bed, tegelijkertijd met zijn broertje. Het duurt dan iets langer voor hij in slaap valt maar zijn ogen laten zien dat hij het nodig heeft. De ochtenden duren te lang voor hem. Daarna weer proberen om hem wat te laten eten en nog even te laten spelen. Een uitstapje tussendoor is te veel voor hem dus we blijven in en rondom huis.

Na zijn middagdutje (wat hij met gemak nog erbij pakt) kijk ik naar zijn gezichtsuitdrukking en gedrag. Soms gaan we een boodschapje doen of even op visite. Andere keren blijf ik gewoon thuis en gaan we hier een spelletje doen of wat knutselen samen.

Rond avondeten is het altijd feest in huis. Het lijkt alsof ze weten dat het 17:00uur is en dan laten zien hoe hard ze kunnen gillen alsof ze weken niet gegeten hebben. Je zou denken dat hij dan eet, maar helaas. Vaak laat hij zijn bordje staan en krijgen we er maar nét een schaaltje yoghurt in.

Google is my best friend!

Ik heb Google vorige week weer om advies gevraagd en gekeken naar ervaringsverhalen van anderen. Ik kwam op een site uit waar een arts aangaf dat het simpel was om snel van de Pfeiffer af te komen. Extra vitamines is de oplossing. Dat klinkt simpel, toch?

Op naar de drogist en daar hebben we Davitamon gehaald voor kindjes tussen de 1 en 3 jaar. We hebben gekozen voor de smelttabletjes met aardbei smaak, een dikke hit gelukkig! Hier zijn we donderdagavond mee begonnen. Iedere ochtend en avond krijgt hij na het eten een pilletje, hij vraagt er zelfs tussendoor om omdat hij deze ziet als snoepje en heel lekker vindt.

Geloof het of niet, maar sinds zaterdag zien we duidelijk verschil. Of het nu komt door de extra vitamines of dat dit gewoon toeval is, geen idee. Het is zo tof om hem weer te zien zoals hij nu is en voorheen was! Hij wordt relaxed wakker, eet ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds gewoon goed. Hij wil dingen ondernemen en speelt weer vrolijk. Ondanks zijn normale peuter-puber-vertoningen is het een blij mannetje. Ik weet niet of het nu helemaal voorbij is maar ik ben superrrrrr blij en geniet iedere dag extra met m’n mannen!

Liefs, Bianca

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je