{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitkoken of vaatwasser?

Afbeelding blog 'Uitkoken of vaatwasser?' Achtergrond blur afbeelding

In de kraamtijd werden de flesjes  en kolfspulletjes trouw iedere ochtend uitgekookt door de kraamverzorgster.  Dit doe ik nu nog steeds iedere dag trouw. Het is eigenlijk een gewoonte geworden en ik vind het ook niet vervelend om te doen. Het hoort er gewoon bij.

Een tijdje geleden sprak ik nog meer vrouwen die afgelopen jaar moeder zijn geworden en het overgrote deel hiervan vertelde dat zij flesjes en dergelijke gewoon in de vaatwasser zetten. Nu heb ik een tijdje geleden een artikel gelezen over vaatwassers waardoor ik besloten heb mijn flesjes en speentjes gewoon uit te blijven koken. Er werd namelijk gesproken over  zwarte gisten die in vaatwassers voorkomen en dat deze erg gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Deze zitten dan vooral op en in de afsluitrubbers. De bacterie die het gevaarlijkst is, is de Exophiala. Deze kan herseninfecties veroorzaken.  Verder zijn er ook nog witte en rode gisten die in vaatwassers goed vertoeven. Ook deze kunnen infecties bij mensen veroorzaken. Hier schrok ik nogal van. Ik ben de rubbers dan ook meteen schoon gaan maken met een desinfecterend middel. Geen idee of dat nu werkt of niet voor onze normale vaat. Voor mijn kleine meid gok ik het er niet op. Misschien wat overdreven, maar ik wil het risico niet lopen. Ze heeft toch net wat minder weerstand dan een volwassen persoon.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je