{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uit het oog. Uit het hart.

Onze boekenkast; een verhaal op zich.

Afbeelding blog 'Uit het oog. Uit het hart. ' Achtergrond blur afbeelding

Uit het oog. Uit het hart. 

Meestal klopt zoiets wel. 

Een hele tijd geleden ben ik enorm beginnen opruimen thuis. Iets met nesteldrang aan het einde van de zwangerschap. Veel dingen verdwenen achter kastdeurtjes of zelfs gewoon naar de kelder. Ook de voorleesboekjes kregen een eigen kast. Helaas vielen ze hierdoor niet meer zo op en grepen de jongens minder en minder naar hun boekjes. 

Jammer! Want ik ben van mening dat voorlezen enorme voordelen met zich meebrengt in de latere (taal)ontwikkeling. 

Sinds de geboorte van mijn dochter neem ik dagelijks een momentje om een verhaaltje aan haar voor te lezen. De boekjes die ik daarvoor gebruik, stonden wel in het zicht en het was opvallend dat haar jongste broertje ook steeds vaker deze boekjes van het rek haalde en vroeg om aan hem voor te lezen. 

Het duurde dus niet lang alvorens ik onze boekenkast weer aanpakte. Er werden heel wat boekjes weggegeven (aan mamie en papie, de kringloopwinkel,...) en er kwamen nieuwe boekjes in de plaats. Meestal met een maatschappelijke boodschap of een bepaald thema (dood, emoties, vriendschap,...)

Onze vernieuwde boekencollectie staat nu te pronken 贸p de kast in plaats van er in en ik lees gemiddeld weer 4 verhaaltjes per dag voor. En dat heb ik nog nooit met zoveel liefde en plezier gedaan. 

Want ja, ook ik geniet enorm van deze leesmomentjes. 

Wie leest er nog dagelijks voor voor de kindjes? En hebben jullie nog leuke boekentips?


Volg onze avonturen ook via Instagram (@gewoon.mama)


- Liefs,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je