Snap
  • Kind
  • Voeding

Twijfels over de fles na CB bezoek

'Een kindje mag vanaf van 1 jaar ongeveer 300ml melk product.' Sorry? Echt waar?!

Ik vind het altijd leuk om naar het CB te gaan met de kids. Je kan precies zien hoeveel ze gegroeit zijn, hoe veel ze wegen,  je kan er je twijfels kwijt en om advies vragen.

Ik zie vaak horror verhalen over het CB bureau en die snap ik dan eerlijk gezegt niet zo goed.. Ja oke, alle CB zijn natuurlijk anders. Mischien mag je de arts niet of is de vrouw/man die je "verwelkomd" altijd sagi. Dat kan! Mischien heb ik gewoon geluk :)

Vandaag was mevrouw aan de beurt voor onderzoek. Ze kreeg ook de 11 maanden prikjes maar ze was super flink! Ze heeft er nu verder ook geen last meer van. Alles was goed met haar, ze groei goed, eet goed. Ze is een kilo zwaarder dan gemiddeld maar dat was niet erg volgens de arts. 'Ze loopt inmiddels nog niet.' zei ze.

Maar dan nu het gene waardoor ik twijfels heb gekregen!! De arts vroeg aan mij: 'Eet ze goed? Fruit, groente?' Ik antwoord: 'Ja super goed!! Ze eet 3 stuks fruit en haar groente eet ze elke avond op.' 'En melk? Want dat hoeft ze vanaf haar 1e jaar niet zo veel meer nodig. Ze mag gemiddelt nog zo'n 300ml melkproduct per dag'. Euhmm.. Okee.. I didn't know..

Onze kleine vent krijgt nog steeds een ochtend fles en een avond fles van 250ml(half volle melk met roosvice siroop), een toetje na het eten en soms van die liga's met melk in het midden, weet je wel? 

Mevrouw krijgt s'ochtends, s'middags en s'avonds babymelk 250ml. Soms doe ik melk of yoghurt door haar fruithap ipv water en ze eet ook toetjes mee.

Ons ochtend ritueel is heel relaxed omdat de kids dan een fles krijgen in bed en wij koffie drinken. Zo doen we even samen 20 minuutjes wakker worden in bed en dat is ons heilig. Als we de fles zouden inruilen voor brood word het nog al kruimelig, haha!

Moet ik dit nou opeens allemaal gaan omgooien? Melk is toch juist goed? Of is te veel slecht? Wanneer zijn jullie helemaal gestopt met de fles? Weet iemand een goed alternatief voor de ochtend melk fles? Of de avond fles?


8 jaar geleden

Hier precies hetzelfde als bij mama.van.d.en.s , mini krijgt hier ook nog een ochtend/middag en avondfles. De middagfles gaan we waarschijnlijk binnenkort wel vervangen voor fruit of brood maar ook alleen als wij ons daar goed bij voelen. Ze krijgt nu ook gewoon haar fruit brood en groente binnen ze doet het super goed.Kijk gewoon naar je eigen gevoel en je eigen kinderen, Zolang ze allebei goed op gewicht/lengte zitten en de ontwikkeling goed is zou ik me er niet al te druk om maken :)

8 jaar geleden

Lieve reacties! Voor mevrouw ga ik de middag fles vervangen naar brood, dan zit ze op 500-700ml. Meneer is lastig, hij is al 2,5 jaar en omdat hij nooit goed at hadden mijn vriend en ik besloten door te gaan met flessen. Hij zit ook rond de 500-600. Dus van het getaal 300 schrok ik dus een beetje!!

8 jaar geleden

Advies wat ik kreeg op cb was tussen de 300 en 500cc aan melk/ zuivel. Dus eigenlijk doe je het gewoon goed. Gewoon door blijven gaan waar je mee bezig bent ;)

8 jaar geleden

OO gaan ze weer, wat zegt jouw gevoel? Zitten je kids goed kwa lengte gewicht? hebben ze tekorten? Hoe is hun gedrag? ontwikkelen ze zich goed? Ja doe dan rustig aan en volg je kinderen. Je bent al over aan het stappen naar vast voedsel. Dat is mijn mening. Wij hebben eerst een hele tijd pap gegeven tot meneertje vond dat hij die zelf mocht gaan eten (lees zichzelf onder smeren, er kwam meer op de tafel, hemzelf etc dan er in zijn maag kwam) toen kreeg hij brood. Je komt heus wel aan de aardappelen pap brood etc. Als wij het advies van het cb helemaal hadden opgevolgd dan had onze zoon er veel langer over gedaan om van de peuterdiarree af te komen. Ook onze zoon krijgt meer dan de 300 ml melk (in België zeggen ze 500 ml) en dan is het nog volle melk ook. Sorry dat ik zo reageer misschien komt het een beetje bot bij je binnen dat is niet mijn bedoeling als dat zo is. Ik probeer je alleen te zeggen kijk naar je kind en luister naar je gevoel.