{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twijfels over de fles na CB bezoek

'Een kindje mag vanaf van 1 jaar ongeveer 300ml melk product.' Sorry? Echt waar?!

Afbeelding blog 'Twijfels over de fles na CB bezoek' Achtergrond blur afbeelding

Ik vind het altijd leuk om naar het CB te gaan met de kids. Je kan precies zien hoeveel ze gegroeit zijn, hoe veel ze wegen,  je kan er je twijfels kwijt en om advies vragen.

Ik zie vaak horror verhalen over het CB bureau en die snap ik dan eerlijk gezegt niet zo goed.. Ja oke, alle CB zijn natuurlijk anders. Mischien mag je de arts niet of is de vrouw/man die je "verwelkomd" altijd sagi. Dat kan! Mischien heb ik gewoon geluk :)

Vandaag was mevrouw aan de beurt voor onderzoek. Ze kreeg ook de 11 maanden prikjes maar ze was super flink! Ze heeft er nu verder ook geen last meer van. Alles was goed met haar, ze groei goed, eet goed. Ze is een kilo zwaarder dan gemiddeld maar dat was niet erg volgens de arts. 'Ze loopt inmiddels nog niet.' zei ze.

Maar dan nu het gene waardoor ik twijfels heb gekregen!! De arts vroeg aan mij: 'Eet ze goed? Fruit, groente?' Ik antwoord: 'Ja super goed!! Ze eet 3 stuks fruit en haar groente eet ze elke avond op.' 'En melk? Want dat hoeft ze vanaf haar 1e jaar niet zo veel meer nodig. Ze mag gemiddelt nog zo'n 300ml melkproduct per dag'. Euhmm.. Okee.. I didn't know..

PicsArt_01-12-12.47.55_1452602323.jpg

Onze kleine vent krijgt nog steeds een ochtend fles en een avond fles van 250ml(half volle melk met roosvice siroop), een toetje na het eten en soms van die liga's met melk in het midden, weet je wel? 

Mevrouw krijgt s'ochtends, s'middags en s'avonds babymelk 250ml. Soms doe ik melk of yoghurt door haar fruithap ipv water en ze eet ook toetjes mee.

Ons ochtend ritueel is heel relaxed omdat de kids dan een fles krijgen in bed en wij koffie drinken. Zo doen we even samen 20 minuutjes wakker worden in bed en dat is ons heilig. Als we de fles zouden inruilen voor brood word het nog al kruimelig, haha!

Moet ik dit nou opeens allemaal gaan omgooien? Melk is toch juist goed? Of is te veel slecht? Wanneer zijn jullie helemaal gestopt met de fles? Weet iemand een goed alternatief voor de ochtend melk fles? Of de avond fles?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je