{{ message.message }}
{{ button.text }}

Twaalf maanden is één jaar.

Ik ben bijna 360 maanden. Mijn dochter is 25 maanden 3 weken en 2 dagen oud en mijn vriend al bijna 414.

Afbeelding blog 'Twaalf maanden is één jaar.'

Toen ik nog geen kinderen had was het altijd moeilijk inschatten als er een klein hummeltje aan boord kwam. Als ik dan vroeg hoe oud koterlief in kwestie was kreeg ik vaak: "Oo onze boef is bijna 19 maanden." Even rekenen... 2 jaar = 24 maanden... dan mag hij nog op schoot. Vanaf 2 jaar moeten de kindjes op een eigen stoel zitten.

Totdat ik zelf mijn eigen kleine hummel kreeg. En als cadeautje in de wondere wereld van de Mile Stone cards terecht kwam. Elke week op precies de exacte dag (donderdag) werd er een foto gemaakt en geplaatst op Facebook. Het is eigenlijk best een schattig idee. Zo trots als een pauw waren wij en dan die kaartjes met "Vandaag ben ik 12 weken." Van liggend hoopje geluk naar een geforceerde zittende foto met kaart zodat je die nog enigszins kon lezen.

Dit alles is gestopt toen de MileStoneCards op waren oftewel de prinses werd 1 jaar.Tot grote opluchting van denk ik 50% van al mijn Facebookvriendjes. Waarschijnlijk dachten alle kinderloze vrienden "Daar heb je haaaaaar weer met haar X maanden oude baby. Hou op we weten het nu wel hoor. Please raak die kaarten kwijt!"

Ik ben de tel kwijt geraakt na 12 maanden want je bent gewoon 1 jaar. Heb het nooit zo gesnapt dat je dan in maanden door blijft tellen. Waarom doen moeders dat? Is het stiekem een testje om te kijken hoe goed de andere moeder is in hoofdrekenen? Misschien omdat het emotioneel gezien moeilijk te accepteren is dat je baby dan nu echt geen baby meer is? Of omdat alle moeders het doen?

Ik zeg dus nu gewoon dat mijn 'baby' net twee is omdat ik andere mensen het rekensommetje van de tafel van 12 wil besparen. En omdat mijn mening is dat je na twaalf maanden gewoon in jaren kan tellen.

  

Ben ik in de wondere wereld van motherhood hier een einzelgänger in? Of zijn jullie ook gestopt met de maanden tellen na twaalf? 

12 months and stopped  counting.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je