Snap
  • Kind

Tv, Tablet, Computer loze dag!

Vandaag is weer zo´n dag!!

Sinds enige tijd hebben wij hier in huis 2 van deze beruchte dagen(geen tv, tablet en computer), op Dinsdag en Donderdag. In het begin was het wennen, want de dag begint standaard.... Mag ik..... oh nee:( Hahaha. Op een gegeven moment was het elke keer als mijn zoontje thuis was uit school en mijn dochtertje nog thuis is, mam mogen we tv kijken, op de tablet, op de computer, dat ik elke keer zei... hebben jullie niks anders meer te doen? En dan zeiden ze steevast: Nee! Dit kan niet de bedoeling zijn.

Nu we de dagen hebben ingevoerd is het in het begin weer even zoeken, maar al snel hebben ze weer door hoeveel leuk speelgoed ze eigenlijk hebben. Spelletjes uit de kast, lekker kleuren, knutselen, met de Lego, er zijn zoveel leuke dingen te verzinnen, voor binnen en buiten. Het bevalt ons tot nu toe erg goed en de kinderen inmiddels ook, dus ik denk dat we dit nog heel lang vol gaan houden;)

Een leuke tip is misschien... voor elk seizoen: Oerrr.

http://www.natuurmonumenten.nl/thema/ben-jij-oerrr

Dit is zo leuk voor de kinderen om de natuur te ontdekken op elk moment en zó gratis! Ze krijgen elk seizoen kaarten thuis gestuurd die ze aan een ring kunnen bewaren. Hier staan allerlei dingen op om buiten te ontdekken, te bouwen, proeven en te knutselen. Dus nooit meer een reden om je te vervelen, wat voor weer het ook is. Heel veel plezier ermee!

10 jaar geleden

Hahaha, nee mama moet werken en dat kan niet zonder computer. Maar ik moet zeggen dat ik alleen het hoognodige doe en de rest komt vanavond als ze op bed liggen;)

10 jaar geleden

Maar die computer etc loze dag geldt dus niet voor mama :D Ik vind het een goed idee hoor.