{{ message.message }}
{{ button.text }}

Trots, zooooo trots!

Elke keer weer als mijn ventje iets nieuws leert, maar vandaag gewoon een beetje extra!

Afbeelding blog 'Trots, zooooo trots!' Achtergrond blur afbeelding

Ryan is geboren met een stompje aan zijn rechterarm. Hij heeft geen hand en zijn arm is korter. Ik was (ben) als mama extra trots wanneer hij dingen kan: rollen, zichzelf omhoogduwen, gaan zitten, tijgeren, kruipen, dingetjes pakken etc. Ik ben gewoon supertrots op hem! Net als alle mama's op hun kindje wanneer ze iets nieuws leren. 

Vanavond zat Ryan op de commode, ik had net z'n pyjamatje aangedaan en hij had z'n muziekmobiel te pakken gekregen, die ligt altijd op het plankje. Hij zat er zo fijn mee te spelen dat ik hem gewoon z'n gang heb laten gaan. Hij ging er helemaal op in. Hij klemde het muziekdoosje met zijn korte arm tegen z'n buik aan en met z'n andere hand probeerde hij zo aan het touwtje te trekken. Dat gaat best moeizaam, dus elke keer schoot hij weg. Maar Ryan gaf niet op! Elke keer probeerde hij het weer opnieuw: flink kracht zetten met z'n korte arm om het muziekdoosje vast te klemmen en ondertussen met twee vingers aan het touwtje trekken. 

En ik was gewoon supertrots! Omdat het hem zélf lukte om het muziekdoosje aan te krijgen, maar vooral omdat hij niet opgaf. Ik stond naast hem, dus hij had het makkelijk aan mij kunnen geven. Even een jengeltje erbij en mama doet het! Nee, hij ging er helemaal op in en gaf niet op. 

Daarom ben ik trots. Hij zal met sommige dingen wat meer moeite krijgen in zijn leven, dan is doorzettingsvermogen een eigenschap die je niet kan missen. Dus ben ik gewoon een beetje extra trots!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je