{{ message.message }}
{{ button.text }}

Traphekjes en kapotte stopcontacten...

Ik heb een dreumes. Dat is een feit. Eerder blogde ik al dat Nino alles probeert wat niet mag. Vandaag weer een blog over dit onderwerp.

Afbeelding blog 'Traphekjes en kapotte stopcontacten...' Achtergrond blur afbeelding

De laatste tijd was hij vooral de trap aan het ontdekken. Heel knap dat hij steeds beter de treden op kwam maar ook wel gevaarlijk. Ik durfde bijna niet meer naar de wc te gaan omdat hij dan ongemerkt toch best snel die trap op kon klimmen. Er moest nu dus echt wel ook een trap hekje onder aan de trap komen. Nu was dit nog niet zo gemakkelijk omdat wij een lastige trap hebben. En om 150 euro uit te geven voor een speciaal hekje wat er helemaal om heen kon was mij ook weer een beetje te gek.

We hebben het uiteindelijk anders kunnen oplossen. Ik heb bij de Ikea een simpel kastje van Kallax (je weet wel die eerst Expedit heetten) gekocht en daar aan hebben we het harmonica hekje bevestigd. Dit is voor nu genoeg begrenzing dat Nino niet meer de trap op kan. Later ontdekt hij misschien dat hij het kastje weg kan schuiven en toch nog de trap op kan maar dan is hij hopelijk ook al een stuk mobieler en is de trap een stuk minder eng. Voor nu kan ik weer rustig naar de wc. Na ja, rustig niet echt want Nino wil er altijd bij zijn als ik naar de wc ga maar in ieder geval hoef ik niet bang te zijn dat Nino van de trap af valt als ik aan het plassen ben.

Behalve de trap vind Nino alle kabels in huis heel leuk. Nu hebben we een stopcontact midden op de muur hangen. Wie dat ooit bedacht heeft... het is zo een onlogische plek maar het is het enige stopcontact aan die kant van de kamer dus moeten we het wel gebruiken. Dit stopcontact heeft enorme aantrekkingskracht voor Nino en hij trekt dan ook graag aan de kabel als hij op de bank zit. Want alleen dan kan hij erbij. Wij proberen hem nog steeds te leren dat dit niet mag, maar de aantrekkingskracht is groter dan onze nee, helaas. Vandaag heeft hij het dan ook voor me kaar gekregen om het hele stopcontact doosje eraf te trekken. Toen we het stopcontact gebruiken voor de stofzuiger. 

Weer een klusje erbij dus. Soms lijken de klusjes nooit meer klaar te komen. Altijd komt er weer wat nieuws op het pad. Vooral met een leuke, actieve, nieuwsgierige dreumes in huis.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je