Snap
  • Kind

Traphekjes en kapotte stopcontacten...

Ik heb een dreumes. Dat is een feit. Eerder blogde ik al dat Nino alles probeert wat niet mag. Vandaag weer een blog over dit onderwerp.

De laatste tijd was hij vooral de trap aan het ontdekken. Heel knap dat hij steeds beter de treden op kwam maar ook wel gevaarlijk. Ik durfde bijna niet meer naar de wc te gaan omdat hij dan ongemerkt toch best snel die trap op kon klimmen. Er moest nu dus echt wel ook een trap hekje onder aan de trap komen. Nu was dit nog niet zo gemakkelijk omdat wij een lastige trap hebben. En om 150 euro uit te geven voor een speciaal hekje wat er helemaal om heen kon was mij ook weer een beetje te gek.

We hebben het uiteindelijk anders kunnen oplossen. Ik heb bij de Ikea een simpel kastje van Kallax (je weet wel die eerst Expedit heetten) gekocht en daar aan hebben we het harmonica hekje bevestigd. Dit is voor nu genoeg begrenzing dat Nino niet meer de trap op kan. Later ontdekt hij misschien dat hij het kastje weg kan schuiven en toch nog de trap op kan maar dan is hij hopelijk ook al een stuk mobieler en is de trap een stuk minder eng. Voor nu kan ik weer rustig naar de wc. Na ja, rustig niet echt want Nino wil er altijd bij zijn als ik naar de wc ga maar in ieder geval hoef ik niet bang te zijn dat Nino van de trap af valt als ik aan het plassen ben.

Behalve de trap vind Nino alle kabels in huis heel leuk. Nu hebben we een stopcontact midden op de muur hangen. Wie dat ooit bedacht heeft... het is zo een onlogische plek maar het is het enige stopcontact aan die kant van de kamer dus moeten we het wel gebruiken. Dit stopcontact heeft enorme aantrekkingskracht voor Nino en hij trekt dan ook graag aan de kabel als hij op de bank zit. Want alleen dan kan hij erbij. Wij proberen hem nog steeds te leren dat dit niet mag, maar de aantrekkingskracht is groter dan onze nee, helaas. Vandaag heeft hij het dan ook voor me kaar gekregen om het hele stopcontact doosje eraf te trekken. Toen we het stopcontact gebruiken voor de stofzuiger. 

Weer een klusje erbij dus. Soms lijken de klusjes nooit meer klaar te komen. Altijd komt er weer wat nieuws op het pad. Vooral met een leuke, actieve, nieuwsgierige dreumes in huis.

8 jaar geleden

Hu wat een stopcontact van de muur af trekken???? Wat heb je tijdens je zwangerschap gegeten? Veel vis en viatamine D ofzo ;-) ???? Sorry maar het eerste wat in mij opkwam wat is die sterk. Ik heb ook veel vitamine D binnen gekregen tijdens de zwangerschap en weet ondertussen wat het resultaat is ;). Zoonlief hier wist ruim voor hij 1 werd ook al hoe de trap werkte. Eigenlijk al vrij snel lieten wij hem de trap op klimmen met ons er pal achter. Alleen zo kunnen we voorkomen dat er ongelukken gaan gebeuren. Gewoon het al zo snel mogelijk leren. De deur boven aan de trap staat altijd open als we beneden zijn. Als meneer weer eens de trap op sjeest kan hij in elk geval door en is het niet gevaarlijk. Dus eigenlijk zit er ook een tip voor Maantje bij. Voor jullie beide heel veel succes en vooral heel veel plezier.

8 jaar geleden

:) ja het hoort waarschijnlijk gewoon allemaal bij de dreumes fase :) erom blijven lachen is waarschijnlijk de beste oplossing.

8 jaar geleden

Haha ja het is een leuke maar vermoeiende fase... adem in, adem uit, is mijn motto geworden, haha :)

8 jaar geleden

O jee! Dat belooft nog wat voor de toekomst