{{ message.message }}
{{ button.text }}

Top 10 gezelschapsspellen voor peuters

Wat te doen op een regenachtige dag? Knutselen, aan het bakken of gezelschapsspelletjes? Vooral dat laatste ideaal op een regenachtige dag!

Afbeelding blog 'Top 10 gezelschapsspellen voor peuters'

Wat te doen op een regenachtige dag? Knutselen, aan het bakken of gezelschapsspelletjes? Vooral dat laatste ideaal op een regenachtige dag! Hier onder een selectie van leuke gezelschapsspelletjes die je kunt doen met een peuter.

Elefun

Een heel erg leuk spel waarbij ook wat behendigheid nodig is. Een olifant blaast door zijn hele lange slurf vlindertjes. Deze moet je opvangen in je net. Wie heeft de meeste gevangen?

Ogen & Dicht

Dit spel is er in verschillende varianten van bekende televisie figuren. Leg alle plaatjes neer en laat je kindje goed kijken. Vervolgens moet hij/zij zijn/haar ogen sluiten. Je draait een van de plaatjes om (waardoor er een andere plaatje zichtbaar wordt). Je kindje mag zijn/haar ogen opendoen en opzoek gaan naar het plaatje welke er net nog niet was.

Huisje Boompje Beestje

Een kindervariant op mens-erger-je-niet met pictogrammen van huisjes, boompjes en beestjes. Wie heeft als eerste al zijn pionnen in zijn eigen huis?

Krokodil met Kiespijn

Een spannend spel voor de kleintjes. Wat wanneer slaat de bek van de krokodil dicht? Een voor een druk je tanden naar beneden, maar bij eentje slaat de bek dicht. Dan heb je de zere tand gevonden!

Wiebelboom

Wie krijgt als eerste al zijn honingpotten, Teigetje, Knorretje, Eyeor en Pooh in de wiebelende boom? Maar pas op als je een van je figuren verkeerd neerzet dan wiebelt de boom zo erg dat er andere uitvallen. Die moet je dan ook weer in je volgende beurten in de boom plaatsen.

Bingo

Een bingospel met cijfers is nog te moeilijk, maar er zijn ook bingospelen met de favoriete karakters van televisie. Wie heeft als eerste zijn kaart vol en heeft een goede bingo?

Rumba Rups

Deze rups kan niet stoppen met dansen maar wil graag alles knikkers vasthouden. Wie krijgt het voor elkaar om als eerste al zijn knikkers in de handen van deze dansende rups te leggen?

Malle Muis

De Malle Muis heeft de kaas gestolen. De muis rent als een malle door de kamer heen met kaas in zijn bek. Wie vangt de muis aan zijn staart en vangt de meeste kazen?

Wielen van de Bus

Iedereen kent het liedje van de Wielen van de Bus wel. Tijdens dit spel moet er gezocht worden naar de wielen, stuur, toeter, wissers en deur van de bus als de bus voorbij jouw stopplaats rijdt. Heb je alle onderdelen gevonden? Dan ben jij de chauffeur van de bus!

Photo Safari

Vind alle dieren uit de Jungle en leg ze vast op jouw eigen camera. Verzamel alle vijf de dieren en dan ben jij de fotograaf Koning(in) van de Jungle!

Welke gezelschapsspelletjes zijn bij jullie favoriet?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je