{{ message.message }}
{{ button.text }}

Toetsenweek op School.

Het is weer tijd voor de toetsenweek op school. Zelfs in Groep 1 en 2 krijgen ze toetsen. In deze blog waarom en mijn mening.

Afbeelding blog 'Toetsenweek op School.' Achtergrond blur afbeelding

Het is (weer) toetsenweek. Een week waarin de kinderen uit groep 1/2 een voor een met de meester/juf of onderwijsassistent(e) meegaan om eerst de ene toets te maken en een aantal dagen later de andere toets. Het bestaan uit twee verschillende toetsen: een taal en een reken toets.

Ik zelf ben heel erg te spreken over de toetsen. Natuurlijk moet een juf/meester weten wat een kind kan, maar op zo'n toets moment wordt dit nog eens bewezen. En zo leren kinderen op jonge leeftijd ook al om toetsen te maken en dat dit heel normaal is op school en geen spanning hoeft te veroorzaken. Ik moet zeggen ik ben nog wel even in dit onderwerp gedoken. Waarom? en hoe? waren toch wel belangrijk voor mij om te weten.

Waarom?

Het geeft de leerkracht meer inzicht in wat kinderen wel en niet kunnen. Hierdoor kan er nog gerichter les gegeven worden en kunnen kinderen waar nodig uitgedaagd worden. En kinderen leren op een jonge leeftijd met toetsen om te gaan. Zo wordt dit geen stress situatie (of in ieder geval minder). En wat ik vooral erg belangrijk vind: een kind wordt alleen getoetst als het er ook aan toe is. Zit het pas net op school of kan het kind niet goed Nederlands (vooral bij autochtonen kinderen) dan wordt het niet getoetst om geen stress te geven.

Hoe?

Toetsen doen ze door middel van leuke opdrachtjes. Deze opdrachten krijgen kinderen (bij ons op school) ook regelmatig in werkboekjes. Het zijn opdrachten zoals hierboven (de foto van deze blog) of zoek de juiste weg of zoek de juiste schaduw bij het juist item. Hele leuke opdrachtjes. 

Wat denken jullie van toetsen bij jonge kinderen en wordt dat bij jullie op school ook gedaan??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je