Snap
  • Kind
  • School
  • zomervakantie
  • leren
  • spelenderwijs

Toch geen zomervakantie voor kinderen?

Leraren adviseren dat kinderen ook in de vakantie moeten leren.

Volgens leraren moeten kinderen blijven leren in de vakantie, het is aan de ouders om hun kinderen bij te spijkeren. Anders duurt het volgens de leraren na de vakantie weken om de leerlingen weer op het juiste niveau te krijgen.

De leraren stellen dat kinderen soms complete lessen van voor de vakantie helemaal vergeten zijn als ze na de vakantie weer terugkomen op school. En in die periode na de vakantie moet er eerst heel veel herhaald worden voordat er nieuwe dingen geleerd kunnen worden. 

Het schijnt vooral voor kinderen die al moeite hebben met de lesstof belangrijk te zijn om ook in de vakantie te blijven oefenen. En ook kinderen uit groep 3 en 4 zouden moeten stampen tijdens de vakantie omdat er bepaalde dingen (zoals lezen en rekenen) er nog niet automatisch in zit. 

Is het dan niet heel zielig om kinderen in de vakantie te laten leren? Ze hebben toch ook vakantie verdiend? Leraren vinden van niet. Het advies van de leerkrachten is om de kinderen op een leuke manier te laten leren. En heel soms geven leerkrachten huiswerk mee voor in de vakantie. 

Bron:AD.nl

5 jaar geleden

Helemaal met je eens! Ze moeten al zoveel!

5 jaar geleden

oefenen met lezen, dat kan makkelijk, want dat lijkt mij dat als ouders moet onderhouden, ook in de vakantie

5 jaar geleden

Mijn dochter vertelde over hoe ze toch altijd zo snel klaar was, dat haar werk niet (goed )werd nagekeken , dat ze anderen aan het helpen was met knutselen enz. en vele leuke uitjes en dingen...maar thuis moest ik extra boeken en leersystemen aanschaffen om haar voldoende oefening te bieden voor Cito. De helft van haar scores waren niet naar verwachting. Na een korte periode thuis even extra oefenen kwam het goed. Ik kwam met ideeën, maar er werd niks mee gedaan en weinig veranderd. Ook in de vakantie zullen wij aan de bak moeten. Gekke is, toen ze juist zo lekker ging mocht ze niet verder werken omdat de leraar anders geen boekjes meer had. Ook werd het lezen ontmoedigd omdat ze enkel op haar leeftijds Avi niveau mocht lezen terwijl zij al verder was? Ik snap het allemaal niet. Ik werkte als kind gewoon alle boekjes uit.

5 jaar geleden

Ik vind het een beetje raar... hiermee geven leraren dan toch ook aan dat ouders prima kunnen helpen met lesstof herhalen waarom moeten kinderen dan 5 dagen per week naar school? Worden echt niet alleen maar nieuwe dingen geleerd. En je zal maar als ouder zelf niet kunnen lezen, krijg je dat ook nog op je bordje.