{{ message.message }}
{{ button.text }}

Toch geen zomervakantie voor kinderen?

Leraren adviseren dat kinderen ook in de vakantie moeten leren.

Afbeelding blog 'Toch geen zomervakantie voor kinderen?'

Volgens leraren moeten kinderen blijven leren in de vakantie, het is aan de ouders om hun kinderen bij te spijkeren. Anders duurt het volgens de leraren na de vakantie weken om de leerlingen weer op het juiste niveau te krijgen.

De leraren stellen dat kinderen soms complete lessen van voor de vakantie helemaal vergeten zijn als ze na de vakantie weer terugkomen op school. En in die periode na de vakantie moet er eerst heel veel herhaald worden voordat er nieuwe dingen geleerd kunnen worden. 

Het schijnt vooral voor kinderen die al moeite hebben met de lesstof belangrijk te zijn om ook in de vakantie te blijven oefenen. En ook kinderen uit groep 3 en 4 zouden moeten stampen tijdens de vakantie omdat er bepaalde dingen (zoals lezen en rekenen) er nog niet automatisch in zit. 

Is het dan niet heel zielig om kinderen in de vakantie te laten leren? Ze hebben toch ook vakantie verdiend? Leraren vinden van niet. Het advies van de leerkrachten is om de kinderen op een leuke manier te laten leren. En heel soms geven leerkrachten huiswerk mee voor in de vakantie. 

Bron:AD.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je