{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips voor koopzieke moeders

Of gewoon voor degene die van leuke kinderkleding houden ;)

Afbeelding blog 'Tips voor koopzieke moeders' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer je een kindje krijgt, verwacht je heus wel dat dit geld gaat kosten. Ik bedoel, je bent niet gek toch? Nou nee, we weten allemaal dat die autostoeltjes, bedjes en weet ik veel wat nog veel geld moeten kosten. Maar de kleding, oh mijn god, de kleding. Wat...is....alles....leuk!!! (ja dit heeft echt 3 uitroeptekens nodig) En wat.....is.....alles....duur!!!!!!!! (ja, echt nodig)
Natuurlijk vallen kledingstukken van de Zeeman en Wibra reuze mee, maar deze moeder heeft natuurlijk weer een achterlijk dure smaak. En ja, daarvoor mag je mij voor gek verklaren, echt hoor, ga je gang! Het slaat namelijk ook helemaal nergens op. Voor je het weet is je kind er namelijk al weer uitgegroeid. Dat rokje, wat vorig jaar nog netjes tot aan de knietjes kwam, is nu eh....weinig verhullend. En hoe schattig die kinderbilletjes (niet te verwarren met kikkerbilletjes) ook zijn, ze hoeven niet aan de hele wereld getoond te worden. Of die te gekke schoentjes (die je braaf voor 80 euro gekocht hebt bij de kinderwinkel, want hé verantwoorde schoenen), passen nu #@$% ook alweer niet meer. Nee mama, dat doet echt pijn aan mijn tenen! Ah kom op, niet zo zeuren, dacht je dat de stiefzussen van Assepoester meteen opgaven toen het muiltje niet paste? Wie mooi wil zijn moet pijn lijden hoor!

Anyway, kinderkleding is een rib uit je lijf. En ik ben er inmiddels al zeker een stuk of 8 kwijt met 2 meiden. Moet je nagaan als ik er 3 zou hebben, of 4, of 5....nou ja, je snapt het wel. Kinderkleding doet ook gewoon echt pijn. Aan je portemonnee. Ik heb met die arme knakker te doen hoor. Alhoewel hij wel lekker slank geworden is, dat is dan wel weer jaloersmakend. Maar nog dunner kan echt niet, dan wordt het ongezond. Dus, wat te doen tegen het te veel uitgeven aan kinderkleding? Enter Barbara! (ja dat ben ik zelf en ja ik spreek over mezelf in de 3e persoon, moet kunnen) Ik heb wat leuke tips voor je, waarmee je je hobby (want zo verantwoord ik het maar) gewoon kunt voortzetten.

1. Facebook koop- en verkoopgroepen
Facebook, wat ben je toch lekker sociaal (haha zie je wat ik daar doe? Sociaal....social media? Goed hè). Ons helpen met onze kinderkleding verslaving. Topper ben je hoor!

Goed, stel je het volgende voor: je bent lekker gaan shoppen met je dochter en hebt een prachtig jurkje voor haar gekocht. Ze heeft het gepast en het zat super. Een tijdje later trek je het haar weer aan en dat kind begint me toch te krijsen! Zo'n krijs waarvan je bang bent dat Ans en Joop van nummer 94 het zelfs nog kunnen horen.
Wat is er nou aan de hand?
Het prikt mama! Die stof prikt.
Ja, dat had je dan toch in de winkel kunnen zeggen?
Nee dat kon niet, want ik zou een snoepje krijgen als we klaar waren en ik had zo'n zin in een snoepje.

Dus...daar zit je dan met je dure jurk. En je bent natuurlijk al weer te laat met het terugsturen, want je bent een luie donder. Lekker voor je. Maar geen nood, zoek gewoon op Facebook naar een verkoopgroep van het specifieke merk. Of van een verzamelpagina voor meerdere merken (denk aan merken zoals Like Flo, Z8, B.nosy, Le Chic). Fotootje maken, begeleidend tekstje erbij en klaar is Kees. Kind kan de was doen. 
Dit kan je natuurlijk ook doen met gedragen kleding. Zet er dan wel heel eerlijk bij wat de staat is, je wil iemand natuurlijk niet voor de gek houden door te zeggen dat het nog zo goed als nieuw is, terwijl de chocoladevlekken van Pasen er nog in zitten. Want hé, karma is a bitch! (en niet alleen Karma, Wendy kan er ook wat van)

Andersom werkt dit natuurlijk ook hè. Je kan veel leuke koopjes scoren op deze pagina's. Mijn favoriet zijn die moeders die zoveel kleding kopen dat hun kinderen zich 4 x per dag moeten omkleden om alle kleding per seizoen in ieder geval één keer aangehad te hebben. Door die moeders lijk ik ineens zo erg niet meer. En je kan die kleding, die zo goed als nieuw is, meestal lekker voordelig overnemen. Score!

2. Facebook veiling pagina's
Dit is voor de durfals onder ons, de gokkers. Men neme een kledingstuk, men zette dat op de pagina, men kan 24 uur lang bieden en daarna gaat de hoogste bieder er met de prijs vandoor. Het is alleen geen prijs, je moet er namelijk nog steeds voor betalen. Verraderlijk hoor, je voelt je een winnaar, maar je moet nog steeds dokken. Maar goed, dit is een leuke optie. Het is alleen wel een risico. Zo lang er lekker veel gokkers bij zitten gaat het prima en wordt de pot lekker gespekt. Maar als er alleen maar van die schijterds tussen zitten die het al een gok vinden om zonder paraplu naar buiten te gaan, ja dan wordt het lastig.

3. Marktplaats
Ah Marktplaats, good old Marktplaats. Deze hoef ik niet meer uit te leggen hoor? Wacht even, wat? Oh je hebt de laatste jaren een steen als huis gehad en komt er nu net onder vandaan? Nou vooruit dan, dan zal ik het toch even toelichten.
Marktplaats is een site waarop je ALLES kan kopen- en verkopen. Alles zeg je? Ja alles. Hier kan je de kleding van je kind prima op aanbieden. Je kan hier zelf ook prima kleding kopen, maar pas op voor oplichters. Nee joh....dat doe mensen toch niet echt? Ja dat doen ze wel. De mensheid is verdorven. Onthoud goed: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het ook. (behalve ik dan natuurlijk)

4. Instagram verkoopgroepen
Ja ja, instagram is al lang niet alleen meer voor het showen van mooie foto's, nee ook hier hebben de koopverslaafde moeders hun weg al gevonden. Hoe dit meestal werkt: moeders (of vaders natuurlijk, ik vergeet jullie heus niet hoor!) maken een aparte pagina aan voor de kleding van hun kind(eren). Dit noemen ze vaak: '....''s kastje. Op de puntjes vul je uiteraard de naam van het kind in kwestie in. Wat hierbij het beste werkt, is iemand volgen waarvan je de kledingstijl van ... ook jouw smaak is en waarvan ... net iets groter is dan jouw kind. Want als die kleiner is dan jouw kind, dan gaat het natuurlijk nie passen nie hè!

Nou tot zover mijn tips. Doe er je voordeel mee. En kom niet bij mij zeuren als je opgelicht wordt hè, ik heb je gewaarschuwd! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je