{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips van een kinderfotograaf (3)

Wie regisseert de fotoshoot?

Afbeelding blog 'Tips van een kinderfotograaf (3)'

Wil je foto’s maken van kinderen en heb je een uitgebreid plan gemaakt hoe je hen wilt laten poseren? Succes… De tijdspanne is bij kinderen korter en iets moeten doen voor langere tijd valt nog niet mee. Toch duren mijn fotoshoots vaak ruim een uur. Hoe ik dat doe? Door er iets heel gezelligs van te maken! Geef de kinderen het idee dat ze gezellig komen spelen. Wat daarnaast heel goed werkt, is als je hen de leiding geeft tijdens de fotoshoot. Ik heb ideeën over wat ik voor foto’s wil maken, maar ik zorg tegelijkertijd dat de kinderen voelen dat ze invloed hebben en dat ze hun gang kunnen gaan.

Tijdens deze fotoshoot hielpen de kinderen mee met het bedenken van de locaties. Dit beviel hen heel goed! De jongen bedacht wat hem leuk leek qua locatie en poses en waar nodig hielp ik het idee wat te vormen. Na een tijdje begon het meisje er ook lol in te krijgen. De tweede foto heeft zij bedacht: met zijn allen naar de camera toe wandelen. Toen ik voorstelde dat zij voorop mocht lopen, omdat het haar idee was, stond ze natuurlijk helemaal glunderend op de foto als een fotomodel op de catwalk!

Afbeelding blog 'Tips van een kinderfotograaf (3)'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je