Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • post

Tips: Sint zonder cadeaus

Natuurlijk hebben de kinderen genoeg en hoeven ze zich geen moment te vervelen maar… overal komen de speelgoedboeken al weer tevoorschijn! De r is weer in de maand zullen we maar zeggen.. Ook hier op mamaplaats zie het onderwerp alweer veel voorbij komen. Hoe gaan jullie om met deze tijd?

De speelgoedboeken vallen hier weer een voor 1 in de bus en vrienden zonder kinderen komen hun exemplaar bij ons brengen. De meisjes zijn weer goed voorzien van speelgoed boeken!

In plaats van Jip en Janneke kan ik elke avond wel voorlezen uit een van die boeken want het blijft boeien. Wat is er mooi spul te koop!

Mama daar in tegen kijkt niet alleen naar de plaatjes in de boeken. Ik kan ook de cijfers lezen die erbij staan. En die liegen er niet om! Er zijn een aantal dingen die goed betaalbaar zijn en er zijn veel aanbiedingen die zeker de moeite waard zijn. Zeker wanneer je vroeg inkoopt. (En dan is het ook stukken minder druk in de winkels) maar andere dingen zijn toch echt behoorlijk duur!

En dan de wensen… Tsja, als ik iets mag uitkiezen is de kans ook klein dat ik enkel een potje nagellak uitkies maar de kinderen willen natuurlijk het liefst niet alleen een prinsessen kasteel maar ook de nodige prinsen en prinsessen die het kasteel komen bewonen. Totale kosten geschat op €120,00.

Nu heb ik de kast eens open gedaan en ik zag dan weliswaar dat hij echt nog helemaal niet vol was maar wel stukken voller dan mijn bankrekening… tijd voor een andere aanpak dus dit jaar!

Maar goed, hoe vier je sinterklaas en de `schoenzet` weken ervoor.. met een zeer minimaal budget?

Lowbudget pepernoten bakken is natuurlijk leuk maar die strooi je vervolgens niet in de schoenen. Oud ongebruikt speelgoed inpakken kan je met een meisje van 1 nog wel doen (Werkte hier prima en zorgde voor uren speelplezier!) maar nu weten ze echt wel wat er in de kast ligt.

En dan dat speelgoed boek… moet ik dat gelijk maar weggooien zodat het dagdromen geen verwachting schept of hoort dat er een beetje bij?

Hebben jullie leuke tips voor een `heerlijk avondje` waar je als ouders ook een heerlijk gevoel aan overhoud? (en dan bedoel ik natuurlijk niet marktplaats en de kringloopwinkel)

10 jaar geleden

Ik zou ook zeggen marktplaats en ga regelmatig de rommelmarkten af! Daar koop je voor een paar euro het leukste (en vaak merkdingen!) speelgoed!

10 jaar geleden

same here, mijn oudtse van 5 weet ook dat als ze haar spulletjes waar ze niet meer mee speelt opgeeft voor kindjes die het nog wel leuk vinden, ze weer wat nieuws voor krijgt. Soms komt ze tegenwoordig zelf al aan met iets; mama hier spelen we allebei niet meer mee, kunnen we dit weggeven?

10 jaar geleden

Helaas las ik op facebook dat toys XL dit jaar niet meedoet aan de acti 2 en 1 gratis. Ze hebben wel andere leuke acties voor de liefhebber.. jammer want ik vond het een leuke tip van je!

10 jaar geleden

je wilt het niet weten maar..... ik handel en wandel met marktplaats. ik koop echt en verkoop ook weer spulletjes waarvan ik dan weer nieuwe spulletjes voor mijn kids van koop.