{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tips bij koorts...

Ja hoor... Hele week bij de dokter gezeten met mijn oudste, en nu het hele weekend weer bij de huisartsenpost gezeten met mijn dochter. Diagnose? Hoge koorts, maar geen aanwijsbare reden ervoor. Je hoort nog net niet 'succes ermee, doei!'.

Afbeelding blog 'Tips bij koorts...'

Wat kan je nu doen in dit soort situaties? Ik heb een checklist gemaakt. Ik ben geen dokter! Dit is puur informatie delen die ik persoonlijk heb verzameld.

  • Veel drinken. Als ze slecht drinken, meng dan overal ORS doorheen zodat ze toch nog iets binnen krijgen.
  • Maak ijsjes van karvan cevitam of diksap in de vriezer. Mijn kindjes vinden het heerlijk, de koorts zakt er wat van en ze krijgen toch weer wat vocht binnen.
  • Is je kindje heel erg onrustig? Ze mogen driemaal per etmaal 3 paracetamol zetpilletjes, 120 of 240 mg afhankelijk van het gewicht van je kindje. Het is belangrijk om deze op vaste tijden te geven zodat je kindje niet teveel last heeft. Daarnaast mogen ze, als je kindje echt heel onrustig is, ook nog Nurofen voor kindjes tussendoor hebben. Kijk op de verpakking voor meer informatie over dosering.
  • Temperatuur opmeten? Niks zo onhandig als een huilend kindje met een rectale thermometer opmeten die 3 minuten nodig heeft om de temp. te bepalen. Ik heb zelf ervaring met de Braun oorthermometer (duur en onhandig) en de Kruidvat oorthermometer (goede prijs en werkt echt super).
  • Tips van mijn Antilliaanse schoonmoeder: dunne schijfjes rauwe aardappelen onder de voeten in de sokken om de koorts weg te trekken uit het lijf, en rattenkruid onder het matrasje van je kindje leggen. Ja ja ;)
  • Laat je kindje lekker bij je liggen. Doe alleen het hoognodige in het huishouden en maak echt tijd voor ze. Zo vaak gebeurt het meestal niet dat ze nog zo lekker bij je kruipen toch!
  • Wanneer trek je weer aan de bel bij je huisarts? Als je kindje gekke uitslag of vlekjes krijgt, het moeite heeft om de kin op de borst te trekken en als de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt.

Dit zijn de tips, veel succes als je net als ik twee zieke kindjes in huis hebt en natuurlijk veel beterschap!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je