Snap
  • Kind
  • Nieuws

Tip voor alle mama's

Een tip waar elke moeder (of vader) wat aan heeft, denk ik ;) maar misschien ook niet

Vandaag kreeg ik een tip van een lieve vriendin, een tip die zo goed is en simpel is dat ik mezelf afvraag waarom ik dat zelf niet heb bedacht 7 jaar geleden.  Maar wie weet hebben de kersverse mama's en papa's of de mama's en papa's van oudere kindjes hier iets aan.

Hier komt de tip :

Koop een jaarkalender van het komende jaar en hang deze op in de kinderkamer, elke dag voordat je je kleine in bed stopt en een verhaaltje voorleest, schrijf je het hoogtepunt van die dag op voor je kind.

Zo krijg je een mooi "dagboek" die ook de meest drukke mama of papa kan maken, het kost vrijwel geen tijd en moeite en het is voor je kind een prachtig iets om op terug te kijken als ze later groot zijn en het warme nestje verlaten. 

Ik ga voor mijn kindjes vanaf morgen beginnen, iets te laat. Ze zullen de eerste jaren van hun leven geen volgeschreven kalender hebben maar ik denk dat ze dit ook wel op prijs zullen stellen.  

Er komen vast en zeker nog genoeg mooie momenten, het wisselen van tanden, krijgen van vriendjes en vriendinnetjes, leuke uitstapjes, logeerpartijtjes,picknicken, filmavondjes en ga zo nog maar even door

Ben benieuwd wat jullie van dit idee vinden?

9 jaar geleden

Wat een super idee! Ik betrapte mezelf erop dat ik nu al niet meer weet wanneer dochterlief voor de eerste keer rolde, en ze is nog niet eens 1! Denk dat ik voor haar eerste jaar misschien nog een maandkalender kan maken en voor dit nieuwe jaar ook een dag- of weekkalender. Superleuk idee!

9 jaar geleden

mijn moeder had "vroeger" een week kalender en schreef daar trouw de bijzonderheden op vanaf dag 1. erg leuk om terug te lezen :)

9 jaar geleden

Wat een geweldig idee! Hoogtepunt van vandaag dan maar even onthouden :)

9 jaar geleden

Heel leuk en zo simpel! Maar gauw naar de winkel rennen, 2 januari ;-)