Snap
  • Kind
  • coronavirus
  • Corona
  • opaenoma
  • afstandhouden
  • nietonnodigcontact

Tijdelijk geen knuffels van opa en oma

Hoe pakken jullie het aan?

Corono. Er wordt genoeg over geschreven. Genoeg over gedeeld. En we maken ons allemaal (terecht) zorgen. Het is natuurlijk ook spannend, eng en raar. Zo’n slechte film.. benieuwd hoe lang de ‘’film’’ duurt en wanneer het einde van de ‘’film’’ in zicht is. En niemand die het weet...

Waar ik benieuwd naar ben, hoe doen jullie het met de opa’s en oma’s? Laten jullie ze nog op de kleinkinderen passen? Gaan jullie gezellig langs en drinken/eten dan gezellig wat met z’n allen? Of is het even een paar maanden afzien?

Hier zijn de kids nog te jong om het echt door te hebben, Mees (3) en Vive (1) schreeuwen sowieso heel de dag om opa en oma haha. Maar uitleggen dat we daar niet kunnen spelen gaat er toch echt niet in. Maar.. we doen het niet. PUNT. Het is niet nodig, we moeten beiden werken maar tot nu toe gaat dat prima vanuit huis (met de nodige schema's wie wanneer werkt en wie de kids doet) en ik ga ze - en zij ons - niet - onnodig - opzoeken. De maatregelen zijn er naar mijn idee niets voor niets.

Hoe doen we het nu dan (nog)?

Elke dag naar buiten staat hier sowieso altijd al op het programma haha. Kids hebben het nodig en voor ons is het ook niet slecht. Nu combineren we dat mooi. We fietsen een rondje langs iedereen en zwaaien dan. Niet dat dat voldoende is. Mees vraagt ondertussen of ie nu dan eindelijk mag spelen, verzint smoesjes dat ie moet poepen, plassen of eten haha en Vive klimt nog net niet uit dr stoeltje. 
Van het weekend hebben we een klein stukje met elkaar gewandeld, en van de week hebben we de rustige speeltuintjes / hertenkamp bezocht waar geen anderen waren. Het is anders, raar en veel minder leuk dan normaal. Maar ik vind het belangrijk dat we elkaar niet (onnodig) ziek maken en ons aan de regels houden. Verder bestaat FaceTime gelukkig en kunnen we hopelijk snel weer echt kroelen en kusjes geven aan de opa’s en oma’s als vanouds! Oh en laten we niet vergeten dat kaartjes met foto's van de (achter)kleinkinderen ook altijd enorm worden gewaardeerd!! 

4 jaar geleden

Snap je helemaal, het liefst knuffel je iedereen plat! Maar we hebben wat in te halen straks! Kan niet wachten! En better safe than sorry!

4 jaar geleden

Zo staan wij er ook in! Wij hebben nog het geluk dat iedereen heel erg in de buurt woont en we voor het raam kunnen zwaaien. Maar beter even dit, dan dat iemand (onnodig) ziek is geworden. Nog even volhouden :)

4 jaar geleden

Ja het is ook zo lastig voor ze! Wij zien ze wel - maar door het raam. Om de dag even een raamkus en raamzwaai, ze wonen hier dan ook dichtbij. Is lastig. Maar vindt het anders gewoon een soort eng, bang dat er onnodig iets zou kunnen gebeuren.. ondanks dat de opa's en oma's nog gewoon jong zijn.

4 jaar geleden

Ik ben een oma met een zeer lage immuniteit, dus ik kan nu even nergens heen. Mijn kleindochter is 3 en haar broertje is bijna drie maanden. Wat wil je nou als oma liever dan knuffelen met die kids? En natuurlijk ook met je eigen dochter? Maar het is niet anders! Stay strong oma’s, er komt een tijd dat we het mogen inhalen ( maar laat die kleintjes dan niet al zoveel gegroeid zijn 😁 )!