{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tijd voor een tablet-challenge!

Dat ogen belangrijk zijn weet ik na mijn “ik wil niet blind worden-ervaring”, de angst om voor altijd het zicht in mijn linkeroog te verliezen heeft mij duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat je goed voor je ogen zorgt. De afgelopen weken heb ik vaak te horen gekregen van verschillende artsen dat, wanneer er iets met je ogen aan de hand is, je gelijk naar de huisarts moet gaan.

Afbeelding blog 'Tijd voor een tablet-challenge!' Achtergrond blur afbeelding

20-20-2

Ik geef eerlijk toe: mijn kinderen zitten veel te veel op de tablet. Er is een ezelsbruggetje: 20-20-2 die staat voor: na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden verweg kijken en elke dag minstens 2 uur buiten zijn. Dit redden wij bij lange na niet, maar ik wil wel graag eerlijke content delen dus daar gaan wij verandering inbrengen en ik ga je uitdagen mee te doen, mocht je ook niet aan de 20-20-2 ‘komen’.

FEITEN (shocking)

• Eenmaal bijziend, altijd bijziend!

• Wetenschappers voorspellen dat in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend is

• Vooral bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid sterk toe.

• Een normale bril helpt alleen om nu goed te zien, maar voorkomt op de lange termijn niet dat (kinder)ogen verder achteruitgaan.

• Speciale lenzen kunnen bijziendheid remmen (meer info op https://www.procornea.nl/myopie-management)

• Naarmate de bijziendheid verergert, neemt de kans op ooggezondheidsproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating toe. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid (iets waar bij mij ook zorgen over waren).

VISION SIMULATOR

Via de vision simulator kun je zien hoe de wereld eruitziet voor mensen met bijziendheid zonder bril op of contactlenzen in. Iets wat ik zelf erg interessant vind, aangezien ik de afgelopen jaren van een -1 naar -1,5/-2 ben gegaan. Wat ga ik zien als het nog meer achteruit gaat?

#OOGCHECKWEKEN

Je kunt het gehele jaar door de ogen van jouw kind laten checken bij een oogzorgspecialist. Tijdens de OogCheckWeken (1 t/m 31 oktober) is er extra aandacht om meer ouders hiervan bewust te maken. Ik help hier graag aan mee! In de meeste gevallen kun je na één afspraak zien hoe het met de ogen van jouw kinderen gesteld is. Wij gaan tijdens de challenge-week langs de optiekzaak bij ons in de buurt. Wil jij ook de ogen van jouw kinderen laten checken? Kijk dan op de website naar een oogzorgspecialist bij jou in de buurt.

CHALLENGE

Met al deze informatie vond ik het tijd voor een leuke challenge, eens zien voor hoeveel ouders (én kinderen) deze tablet-challenge haalbaar is:

Tijdens de herfstvakantie (12 oktober t/m 18 oktober) mogen mijn kinderen geen tablet, tv of telefoon kijken. Iedere dag deel ik via mijn Instagram stories verschillende (en verrassende!) activiteiten om met de kinderen te doen… Doe je mee?

Durf jij de challenge aan te gaan met me?


Deze blog is geschreven om bewustwording te creëren tijdens de landelijke OogCheckWeken (gehele maand oktober). Wil je meer informatie? Ga dan naar deze site.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je