Snap
  • Kind
  • online
  • computer
  • tablet
  • media
  • mediawijsheid

Tijd om mediawijs te worden!

Zo leer je als ouder het beste omgaan met het swipegedrag van je kleine!

Kinderen weten tegenwoordig razendsnel hun weg te vinden in de digitale wereld. Ze swipen van rechts naar links en hebben er bijna meer gevoel voor dan jij!

Maar dat je kids zo handig zijn met alles wat digitaal is, maakt ze nog niet mediawijs. Zo herkennen ze reclames nog niet en kunnen ze pas na hun 7e jaar onderscheid maken tussen nep en echt. 

Snap

Samen mediawijs worden

Dus kinderen van 0 tot 6 jaar hebben hulp nodig en wel van jou! Tijd om mediawijs te worden! Jij kunt je kinderen leren om op de beste manier om te gaan met media. Van 6 tot en met 13 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats. Dé uitgelezen kans om je in dit belangrijke onderwerp te verdiepen.

Activiteiten Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen, een initiatief van Mediawijzer.net, worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Er worden bijvoorbeeld cursussen en workshops gegeven en er zijn informatieavonden en heuse app-café's! Bekijk hier alle activiteiten en doe mee!

Digi ABCD

Om jou te ondersteunen bij de mediaopvoeding heeft Mediawijzer.net in samenwerking met opvoedexperts het Digi ABCD voor ukkies ontwikkeld.

Dit Digi ABCD geeft concrete mediaopvoedtips waarmee jij direct het verschil kan maken! Er wordt onder meer aandacht geschonken aan de interpretatie van hetgeen voorbij komt op een scherm, de juiste balans tussen de 'echte wereld' en de media en het installeren van bepaalde apps die je kind beschermen tegen ongewenste inhoud.

Nog meer tips krijg je hier

Mama's, we zijn benieuwd naar jullie ervaringen met mediawijsheid. Gaan jullie je extra verdiepen in het onderwerp de komende dagen? Misschien hebben jullie zelf ook tips?

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Mediawijzer.net, maar de inhoud ervan is van onszelf.

6 jaar geleden

Mijn kinderen zitten zelden achter de tablet, ze spelen liever buiten! Maar als ze erop zitten mogen ze maximaal een halfuur spelen/kijken.

6 jaar geleden

Ik merk dat de kinderen inderdaad heel snel doorhebben hoe de tablet en telefoon werken. Heel verstandig om hier voldoende aandacht aan te besteden - in hoeverre mogen ze zelfstandig hun gang gaan?

6 jaar geleden

Onze oudste is 3,5 en doet niets met internet. Wij zijn nog van de oude stempel, gewoon lekker buitenspelen. We zien het wel als hij straks een computer voor school moet gebruiken.