{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tien minuten gesprek

Afbeelding blog 'Tien minuten gesprek'
Gisterenavond hadden we het 'tien minuten gesprek' op de school van onze oudste dochter. Van te voren had ik al bedacht dat ik hier een blog over zou gaan schrijven en stiekem hoopte ik dat de inhoud zo positief zou zijn als onderstaande. Ze zit in groep 2 en een 'tien minuten gesprek' stelt normaal gesproken weinig voor, maar voor ons is dat toch iets anders. Ons meisje presteerde namelijk in groep 1 en 2 ver onder de maat. Alhoewel ik een Cito voor jonge kleuters belachelijk vind, raakte het me toch wel dat ze zo slecht presteerde, waardoor ze volgens de juffen eigenlijk een 'plan van aanpak' voor haar moesten schrijven. Ze kon zich ( nog ) niet goed concentreren en kreeg voor mijn gevoel meteen een soort stempel opgeplakt.Natuurlijk accepteer je je kind altijd zoals hij of zij is, maar het frustreerde me enorm, omdat ze gewoon ABSOLUUT niet dom is. Het kwam er alleen niet uit. Aangezien ze een herfstkind is van eind oktober, hebben we samen met de school besloten dat ze nog één jaartje langer zou gaan kleuteren en dit is de beste beslissing ooit. Ze zit veel beter in haar vel en gisteren hoorde we ook nog eens dat ze heel erg vooruit is gegaan. Taal blijft nog wel achter, maar dat komt doordat ze een Beelddenker is ( zie mijn vorige blog ). Ik heb het hier een paar jaar geleden al met school over gehad, maar nu onderkennen zij het ook. Ons meisje krijgt af en toe een aparte lesmethode, meer op het visuele ( met afbeeldingen ) gericht. Ook al heb ik het idee dat ze het in groep 3 nog best moeilijk zal gaan krijgen, we moeten vertrouwen in haar hebben. Zij komt er vast wel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je