{{ message.message }}
{{ button.text }}

Thuisonderwijs en zelfstandig ondernemer

Nieuwe week, nieuwe ronde, toch?

Afbeelding blog 'Thuisonderwijs en zelfstandig ondernemer'

Thuis onderwijs & zelfstandig ondernemer,

Weer een nieuwe week voor thuis onderwijs. Heerlijk. Not. Haha.

Wij houden de structuur aan van school, om 8.15 uur zitten we netjes klaar. Gegeten, gedronken, gekamd, gepoetst.

Elsa zit in groep 5, Feliz in groep 3 en Laure gaat normaal naar het kinderdagverblijf. Nu zitten we gezellig allemaal aan de eetkamertafel, mijn man boven op de werkkamer.

Gelukkig is Elsa aardig zelfstandig, vraagt af en toe een vraag. En als ze niet in Teams kan komen, horen we haar. Feliz heeft echt begeleiding nodig met groep 3, ze is sneller afgeleid en dat haar jongste zusje naar de tv zit te kijken, dat helpt natuurlijk ook niet mee.

Laure heeft de ipad/tv school, bij de eerste lockdown zat ze telkens Peppa Pig te kijken, nu is Mickey Mouse club house of Paw Patrol. Daar heb ik een upgrade van gekregen. 

Als zelfstandige vind ik het echt wel een pittige klus, thuisschool en werk. Niet werken is gewoon geen inkomen, maar als moeder zijnde wil je kinderen ook zo goed mogelijk begeleiden. Feliz zit in groep 3, leren lezen, super leuk vindt ze het, ik weet dat ze veel kilometers moeten maken dit jaar (ervaring bij Elsa). We houden het leuk, want anders denkt ze doei! Feliz heeft daarnaast ook TOS (Taalontwikkelingsstoornis) wat nu niet in haar voordeel is en dat ze erbij kan stottert ook niet. Maar toch is ze op dit moment een 2 ster, dus gemiddeld. Fijn en hopelijk is ze dat nog steeds na de lockdown, anders zien we het daarna wel. Zolang Laure tv of ipad kan kijken is ze aardig tevreden, komt wel heel regelmatig vragen om rozijntje, mandarijntjes, drinken, een knuffel, snoepje, banaan of weer een knuffel.

Ik probeer de ochtend nu eerst voor school en daarna voor werk, alleen de praktijkervaring is anders, dat er veel afleiding is, door vragende kinderen. Of de online sportlessen, want dan is de woonkamer ook een sportplek. Turnen en dansen. Elsa turnt, normaal 3x in de week, dat kan nu niet omdat het binnensport is, net zoals dansen.

Herkenbaar? Hoe combineren jullie dit allemaal?

Sinds vandaag ga ik zelf ook weer naar school voor de aankomende 3 maanden, ‘Business School’. Super veel zin in, maar waarschijnlijk worden dit echt de avonden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je