Snap
  • Kind

This is where the magic happens

Hoe een kind de betekenis van een zin met een immer vunzige ondertoon een volledig nieuwe betekenis kan geven.

Het ouderlijk bed, het huwelijksbed, het grote bed, the masterbedroom allemaal benamingen voor deze magische plek where the magic happens. 

In ons bed is niet alleen een nieuw leven gecreëerd maar tegen de planning in ook geboren. Ik heb er nachtenlang in liggen draaien omdat mijn, met hormonen gevulde lijf, geen rust kon vinden. Ik heb er weeën opgevangen, de hand van mijn man fijngeknepen, ons meisje ter wereld gebracht. Verwonderd gekeken naar ons meisje, mijn man heeft daar haar navelstreng doorgeknipt, ze is er bewonderd door de eerste kraamvisite. Opa's en oma's, tantes en ooms en goede vrienden. Ik heb er zuurkool gegeten omdat ik daar zoveel zin in had die eerste avond. We hebben ons meisje voor het eerst gekust, gesust, geknuffeld en gekroelt. We hebben elkaar geknuffeld, gekust en ook gesust. 

Ik heb me er verstopt onder de dekens omdat ik niet meer kon. Ik wilde verdwijnen maar tegelijk op de veiligste plek op aarde blijven. We hebben geschreeuwd en gehuild en er elkaar weer gevonden. 

We hebben er nachtenlang ons meisje in slaap gebracht omdat ze alleen in haar eigen bedje bleef huilen. We hebben er muziek geluisterd, we hebben haar daar letterlijk sterker zien worden. 

We maken er grapjes, stoeien, springen en dansen er op en omheen. We zingen er liedjes, lezen verhaaltjes, kijken naar elkaar, delen er onze angsten en onze dromen.

Voor ons meisje zijn dit de magische woorden als ze verdrietig is, boos, bang of oncomfortabel: "wil je in het grote bed?" De veiligste plek in ons huis. De plek waar ons meisje is geboren, waar het ooit begon: this is where the magic happens.

7 jaar geleden

Mooi :) zoveel herinneringen en emoties aan één meubelstuk en dan gaat het niet eens om het uiterlijk ervan. Heerlijk!

7 jaar geleden

Wat een kostbaar verhaal, kirsten, mooi ! En denk er nog even over, voordat jullie een nieuw bed gaan kopen....