Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

'Theo Theo, wat raar'

Afgelopen week 3 kindercd’s gekocht met bijbehorende boekjes met de teksten er in. Dolle pret!

Af en toe was ik wel eens aan het zingen voor ons zoontje. Hij vindt dit over het algemeen altijd wel leuk, wel altijd duidelijke voorkeur voor een liedje. Bij het verkeerde liedje wordt dan ook afkeurend nee geschud met luid protest. Ik snap niet dat hij er blij van kan worden want mijn zangkunsten zijn nou niet om over naar huis te schrijven, maar hé hij vindt het leuk.

Al snel merkte ik wel dat er weinig variatie in mijn liedjes waren. Het meeste van vroeger was toch wel erg ver weggezakt.
Dus ik op zoek naar leuke kindercd’s ! Uiteindelijk heb ik 3 leuke gevonden. Één met alle bekende oude kinderliedjes, één met dierenliedjes en één met dansliedjes (met de welbekende ‘theo theo’ , wie kent het niet).
Autorijden werd ineens een feest. Waar meestal na 15minuten de rit toch enigszins vervelend werd zat meneer nu heerlijk achterin mee te deinen.

Vandaag met de dansliedjes ging meneer steeds meer dansjes proberen na te doen. Zo schattig om te zien en wat een plezier had hij. Een ding had mama even niet zo goed in de gaten, bij de ‘dom dom dom dom oh wat dom dom dom’ van ‘theo theo’ was meneer vrolijk mee aan het slaan op zijn hoofd met een brede glimlach. Dat is natuurlijk niet zo erg totdat hij een zaklantaarntje vond en hij dacht he daar kan ik ook mee op mijn hoofd slaan. Dat kwam toch iets harder aan. Meneer kwam daar ook achter, maar ging hierna weer vrolijk verder met zijn handen, want het was toch wel erg grappig.

Ondanks alle pret die we er mee hebben verbaas ik me soms wel over te teksten, van zowel oude als nieuwere liedjes.

In het liedje ‘in een groen knollenland’ wordt een haasje geschoten. En dat wordt dan op een super vrolijk deuntje gezongen. Zo vrolijk is dat toch niet lijkt me. Is dat eigenlijk dan wel passend voor een kinderliedje?

Nog wat passages die voorbij zijn gekomen:

Ze klessebessen over toen… en wie met wie heeft gezoend. Ooooooooh! Bladiabladibla.

Draaien met je heupen. Sexy Sexy. Beweeg eens lekker sexy. Op dit ritme dans ik heel graag dicht bij jou. (Het liedje heet ook echt sexy)

En dan nog de uitspraak en intonaties waardoor ik hele andere dingen hoor en hele andere associaties maak.. Maar goed dat zegt dan misschien weer meer over mij ;-)

7 jaar geleden

Nog zo'n mooi voorbeeld, waarvan ook mijn vraagtekens heb bij het pedagogische gehalte: (Op de melodie van Onder hele hoge bomen) Aan de oevers van de Rotte Tussen Delft en Overschie Zat een kikker stil te wenen Met een kleine op haar knie Kijk m'n jongen zei ze zachtjes, zie je daar die ooievaar? 't Is de moordenaar van je vader hij vrat 'm op met huid en haar Potverdorie, riep de kleine, heeft die rotzak dat gedaan? als ik later groot en sterk ben zal'k 'm op z'n donder slaan.....

7 jaar geleden

Hahahaa, wij staan hier ook elkaar weleens raar aan te kijken om de kinderliedjes, net zoals daar was laatst een meisje loos zij krijgt op het einde een pak ransel ??!! Maar goed meneer staat dan vrolijk met zijn armpjes te zwaaien :P

7 jaar geleden

Zolang de kinderen het onderscheid kunnen maken van een liedje en dagelijks leven is er niks aan de hand. En het is wel een vrolijk liedje en grappig. Alleen ligt het maar net aan je blikveld ofzo, hoe het binnenkomt. Als ik niet zoveel had gewerkt met kinderen van groep drie die moeite hebben met letters onthouden, was het mij misschien niet eens opgevallen. :)

7 jaar geleden

Haar ja dat soort dingen gaan dan nu opvallen hè haha. Ik kwam ook altijd huilend de bioscoop uit als kind omdat er in Disney films altijd iets zielig gebeurde. Ook al was het einde weer goed de tranen bleven bij mij. Wat je zegt van theo theo daar zit wel iets in idd nooit over nagedacht. Maar idd de Kids dansen er vrolijk op en denken daar gelukkig dan niet zo over na. Thnx voor je reactie! Leuk om te lezen :)