{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terugval in het zindelijk zijn met 4,5 jaar

Onze jongste dochter heeft sinds een tijdje een terugval in het zindelijk zijn.

Afbeelding blog 'Terugval in het zindelijk zijn met 4,5 jaar'

Ashley was al vrij snel zindelijk overdag, met 2 jaar had ze haar pampertje niet meer nodig en deed haar grote zus na met op de wc plassen. Alleen op de nachten na ging dit super en mogen we niet klagen hoor. Maar sinds een jaar geleden (3.5 jaar) plast ze weer geregeld in haar broek en sinds oktober/november 2015 is het echt drama en heeft ze zeker wel 2 a 3 keer per dag een natte broek.

We hebben wel de oorzaak weten te achterhalen of wat het verergerd heeft en dat is hoogstwaarschijnlijk geweest dat onze oudste heel veel aandacht heeft gekregen van iedereen, omdat ze heel ziek was en veel in het ziekenhuis heeft gelegen. Ondanks dat de jongste ook geregeld wel een cadeautje kreeg heeft ze toch echt minder aandacht gehad.

Nu hebben we van alles geprobeerd om het op te lossen, van het totaal negeren tot weer een pamper omdoen, maar helaas hielp niets. En het erge van alles is dat ze er zelf niet vies van is. Ze blijft gerust in een natte broek rondlopen of doet in de ochtend nog een extra plas in de pamper van die nacht.

Ten einde raad gaf mijn psycholoog mij advies om het broekplassen te negeren en gewoon te zeggen “trek maar een schone broek aan en de vieze graag in de wasmand” Maar zodra ze wel op de wc plaste dat er dan een beloning tegenover staat. Dus we zijn naar de action gereden en hebben daar heel veel kleine cadeautjes opgehaald… Stempels, stempelstiften, pennen, boekjes, snoepjes, tollen enz. We hebben samen een grabbelton gemaakt met al die cadeautjes en we hebben haar goed uitgelegd hoe het werkt.

Zaterdag zijn we begonnen en het is nog even wennen, maar na 4x nat te zijn geweest snapt ze wat de bedoeling is en haar grote zus helpt haar een beetje mee. Die is zo enthousiast, waardoor Ashley dat ook wordt. Zondag gingen we zelfs een dagje weg en ik nam uit voorzorg maar 2 setjes schone kleren mee. Maar wat ben ik trots op onze meid, zelfs toen ze een keer heel nodig moest en we aan het zoeken waren naar een wc had ze nog geen drupje in haar onderbroek.

Ik hoop dat dit aan blijft houden en ze gewoon dit extra setje nodig had

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je