{{ message.message }}
{{ button.text }}

Terrible Twenty two's

Eenmaal voorbereid op de peuter puberteit die volgens mij pas bij 2 jaar begint, vond onze boef het met 21 maanden alvast tijd worden

Afbeelding blog 'Terrible Twenty two's' Achtergrond blur afbeelding

ieder kind ontwikkeld zich op z'n eigen tempo en met z'n eigen "eigenaardigheden" . Waar je je niet altijd op kunt voorbereiden, maar gelukkig is er een soort lijn waar de meeste kinderen zich wel vrij goed aan houden. Zo dacht ik ook bij de peuter puberteit, die zo rond de 2 jaar zou beginnen.

Mooi, heb ik nog even tijd Om van mijn dreumes te genieten dacht ik. Mooi niet dus. Onze boef vond het vast tijd worden om de grote sprong te wagen, wat gepaard gaat met heel wat botsingen!

Boef wilde een banaan, na een paar happen gaf hij de banaan aan mij. Wil ik deze wegleggen, word hij ineens ontzettend boos! Geef ik hem terug, word hij nog bozer.. 

Boef wil spelen, dus pak ik de bal om naar elkaar te rollen. Maar deze domme mama begrijpt natuurlijk zijn regels niet. Logisch toch dat de bal niet gerold maar uit het raam gegooid moet worden, nietwaar? Weer een boze boef.

Eten is momenteel om te ontleden, en drinken drink je het beste als het van tafel gelikt moet worden. Wat ook lekker schijnt te zijn is wanneer je je eten en drinken in een beker doet en het is nog makkelijk ook!

Een papegaai in huis is ontzettend leuk, maar na de hele dag "oma,opa, papa papa papa, mama mama mama" te horen is dat plezier er ook wel af. 

Nieuwe woorden leren is lastig, dus haal ik alles uit de kast om woorden als vis, poes en hond te leren. Dat terwijl "chocola en aardappel" toch veel makkelijker zijn?

Onderhand heb ik geleerd dat regel 1 van mijn boef hoort te zijn "ik mag alles" . Zo niet, word ik driftig en maakt het niet uit waar we zijn, ik maak er een scène van! 

Wanneer iets niet lukt eindigd het met driftbuien. Bonken met z'n hoofd op de grond of bijten in alles wat maar dichtbij komt. Niet bepaald leuk om zowat uitgekleed te worden midden op straat met een kind die in je bost probeert te bijten (gênant met hoofdletter G) omdat het besluit niet meer verder te lopen. straffen werkt niet, dan maar negeren en mezelf maar toeroepen dat het maar een monster..eh ik bedoel fase is.

Naarmate een kind ouder word, dacht ik dat het makkelijker zou worden om ze te begrijpen. Ik heb het gevoel dat ik deze fase totaal niet begrijp????????

Er is gelukkig 1 troost, ik heb nog 10 jaar om me voor te bereiden op de echte puberteit!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je