{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te jong op zwemles? Gewoon gaan ??

Afbeelding blog 'Te jong op zwemles? Gewoon gaan ??'

Zwemmen, bijna iedereen vindt het belangrijk dat zijn of haar kind leert zwemmen. Het is niet alleen leuk maar ook net zo veilig. Als ze eens in een sloot terecht komen of een vijver dan kunnen ze zich in ieder geval redden zonder dat ze dreigen te verdrinken.

 

Te vroeg op zwemles

Natuurlijk willen we onze kinderen het zwemmen zo vroeg mogelijk leren. Want dat is zo handig in de vakanties. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat je ook te vroeg kunt beginnen met zwemles. Mijn oudste was 4,5 jaar toen ik hem opgaf voor zwemles. Kan best, dacht ik. Het duurde eerst 5 of 6 maanden voordat hij over zijn watervrees heen was. Er mocht geen spettertje water in zijn gezicht komen. Na bijna een jaar durfde hij frank en vrij in het water te springen en vanaf dat moment ging het stukken beter en begon hij er plezier in te krijgen.

 

Afzwemgroepje

Ruim anderhalf jaar verder is het dan eindelijk zo ver. Hij mag naar de afzwemgroep. Hij meende dat het in een ander zwembad was. Dat was even een tegenvaller want het zwembad bleef hetzelfde. Hij vond het toch wel heel spannend. ‘Zijn er nog meer jongens in de afzwemgroep?’ ‘Ken ik meer kindjes? Gaan Koen en Nienke daar ook naartoe?’ ‘We gaan gewoon eens kijken’ zei ik. Gelukkig zag hij een bekend kindje uit een andere zwemgroep en er was gelukkig nog een ander jongetje waar hij direct een klik mee had.

 

Op naar A-diploma

Aan het einde van de eerste zwemles in de afzwemgroep zei m’n zoon: ‘Mam, het ging heel goed. Mag ik zaterdag afzwemmen?’ Ik wil graag mijn A-diploma halen en daarna ga ik voor B en C en ik wil ook nog op reddingszwemmen.

Gelukkig is hij helemaal enthousiast geworden over het zwemmen. Dat zag er in het begin wel anders uit. Toen kreeg ik hem bijna niet meer mee naar zwemles. Je kunt dus toch echt te vroeg beginnen met zwemles. Wat is jullie ervaring met zwemles?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je