Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Te jong op zwemles? Gewoon gaan ??

Zwemmen, bijna iedereen vindt het belangrijk dat zijn of haar kind leert zwemmen. Het is niet alleen leuk maar ook net zo veilig. Als ze eens in een sloot terecht komen of een vijver dan kunnen ze zich in ieder geval redden zonder dat ze dreigen te verdrinken.

 

Te vroeg op zwemles

Natuurlijk willen we onze kinderen het zwemmen zo vroeg mogelijk leren. Want dat is zo handig in de vakanties. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat je ook te vroeg kunt beginnen met zwemles. Mijn oudste was 4,5 jaar toen ik hem opgaf voor zwemles. Kan best, dacht ik. Het duurde eerst 5 of 6 maanden voordat hij over zijn watervrees heen was. Er mocht geen spettertje water in zijn gezicht komen. Na bijna een jaar durfde hij frank en vrij in het water te springen en vanaf dat moment ging het stukken beter en begon hij er plezier in te krijgen.

 

Afzwemgroepje

Ruim anderhalf jaar verder is het dan eindelijk zo ver. Hij mag naar de afzwemgroep. Hij meende dat het in een ander zwembad was. Dat was even een tegenvaller want het zwembad bleef hetzelfde. Hij vond het toch wel heel spannend. ‘Zijn er nog meer jongens in de afzwemgroep?’ ‘Ken ik meer kindjes? Gaan Koen en Nienke daar ook naartoe?’ ‘We gaan gewoon eens kijken’ zei ik. Gelukkig zag hij een bekend kindje uit een andere zwemgroep en er was gelukkig nog een ander jongetje waar hij direct een klik mee had.

 

Op naar A-diploma

Aan het einde van de eerste zwemles in de afzwemgroep zei m’n zoon: ‘Mam, het ging heel goed. Mag ik zaterdag afzwemmen?’ Ik wil graag mijn A-diploma halen en daarna ga ik voor B en C en ik wil ook nog op reddingszwemmen.

Gelukkig is hij helemaal enthousiast geworden over het zwemmen. Dat zag er in het begin wel anders uit. Toen kreeg ik hem bijna niet meer mee naar zwemles. Je kunt dus toch echt te vroeg beginnen met zwemles. Wat is jullie ervaring met zwemles?

10 jaar geleden

Leuk is dat om te zien dat ze zo groeien van complimentjes. En het fijne is, het kost echt geen extra moeite om je kind een complimentje te geven! Heerlijk hè, dat uitsloven op die manier. Succes met zwemles en hopelijk kan hij na een tijdje ook al naar de afzwemgroep.

10 jaar geleden

Dank je wel! Toevallig hadden we gisteren een kijkles en meneertje was zich erg aan het uitsloven. Doordat ik elke keer zei dat hij het zo ontzettend goed deed, ging hij steeds een stapje verder en durfde steeds meer. Prachtig om te zien en zo fijn dat kinderen echt 'groeien' van complimentjes.

10 jaar geleden

Plezier is inderdaad heel belangrijk! Ze moeten al zoveel kunnen tegenwoordig. In groep 1 krijgen ze al een citotoets:-) Wat leuk dat het supersnel gaat. Ja, zo kan het ook. Geniet ervan! Dat is zeker waar. Heel belangrijk dat ze kunnen zwemmen en dat is de investering in tijd dan ook zeker waard!

10 jaar geleden

Hoi Anouk, Ik zag dat ik mijn berichtje aan jou bij een volgend bericht had geplaatst:-) Ja, grappig is dat hé? Bij de kijklessen zag ik, toen mijn zoontje er nog maar een paar maandjes opzat, ook ieder spettertje vermijden:-). Dat is nu gelukkig anders. Hij springt erin en wil als eerste de overkant hebben gehaald:-). Dus, houd de moed erin:-) Succes met zwemles!