{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te groot voor groep 1 autostoel, te jong voor groep 2.

Help ik heb een grote peuter

Afbeelding blog 'Te groot voor groep 1 autostoel, te jong voor groep 2.' Achtergrond blur afbeelding

Hoi mama's en papa's, 

Mijn 2 jarige peuter is een grote knul (98 cm en 18 kilo) en heeft een nieuwe autostoel nodig. Aangezien we op dit moment de winkels niet in kunnen om te passen is hier een helse bestel en terugstuur chaos gaande. 

We hebben eerst de maxi cosi titan plus geprobeerd. Mooie stoel, werkt prima alleen de riempjes waren wel erg strak. We dachten we proberen het gewoon want we willen hem niet weer terug sturen (dit was nummer 2 aangezien bij de eerste de lijm van de hoofdsteun los liet). 

2 maanden verder en de riempjes irriteren ons mateloos, klotsende oksels als je hem er eenmaal in hebt. Maar geluk bij een ongeluk opeens laat de lijm van deze stoel ook los. *lekkere fabricagefout dus.. 

Op zoek naar een andere. Via de ANWB kwam ik op de autostoeltjes met veiligheidskussen. Mooi dacht ik dan zit ik niet te klooien met die 5 puntsgordel. Uitgekomen op de Cybex pallas s-fix. Prachtige stoel, werkt heel soepel en is makkelijk in de auto te zetten. Maar daar was het probleem, mijn zoontje is best groot en dat kussen ligt op zijn schoot zonder dat het in de daarvoor bestemde gleuven kan. Hij zit dus wel vast omdat de autogordel erdoorheen gaat maar met een beetje wroeten kan hij hem eraf krijgen. Ik zie mezelf al over de snelweg rijden en meneer kruipt even uit de stoel. Hij vindt het ook niet echt lekker zitten dus nu wil ik toch wel op zoek naar een autostoel waar hij wel in kan met 5-puntsgordel. 

Mijn vraag voor jullie is dus nu: wie kan een autostoel aanbevelen waar kinderen nog tot 4 jaar in kunnen met 5 puntsgordel maar ook te gebruiken is tot 36 kilo / 12 jaar. 

En anders hebben jullie ervaring met 2 jarige peuters die al met de 3 puntsgordel in de autostoel zitten? Ik vind het nog niet zo'n prettig idee als ze zo klein zijn maar misschien zit dat tussen mijn oren. 

Ik hoor graag jullie mening! 

Groetjes van Rebecca 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je