{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tantrums!! Two face Child

1 Kind, twee ouders, samen dochterlief misdraagt zich. Is ze alleen met een van ons, prachtig kind

Afbeelding blog 'Tantrums!! Two face Child'

Je kent het vast wel. de peuterpuberteit, nou ik ben er wel klaar mee. Dochter is nu 4 jaar oud, super slim, weet precies hoe ze je om de vinger moet wikkelen en doet er alles aan om haar zin te krijgen. Oke ze is enigs kind nu maar dat wil niet zeggen dat het zo blijft en delen hoort er gewoon bij. Bij bezoek van familie of vrienden met kinderen moet ze ook delen. Nu is ze ook onwijs goed in woedeaanvallen. O M G. Echt serieus is ze alleen met mij dan is alles goed. Ze speelt zelfstandig, komt af en toe knuffelen, vraagt aardig als ze iets wilt hebben en laat dolgraag haar speelgoed of werkjes aan mij zien. Dit ook bij mama, winkelen met 1 ouder werkt perfect. Bij mama luistert ze ook en geen problemen maar dan......ja dan is er een probleem. Papa of mama komt thuis. Ze word dan onwijs opstandig. ze schreeuwt, springt, stampt, slaat, probeert te bijten, luistert niet meer, weigert mee te doen en ga maar door. What the heck?? Wat gebeurd hier nou? Ja inderdaad, geen idee. 

Belonen bij fout gedrag doe ik of mijn vrouw niet aan. Onwijs rustig haar benaderen is ook geen optie. Negeren geloof mij is geen optie. Wat wel zo goed als werkt is haar op de trap zetten. 1-2-3 en als je dan niet luistert dan zit je op de trap. 1-2-3 en ze zit erop, schreeuwend, huilend, smekend en ga maar door. Mijn hart breekt en die van mijn vrouw ook. Maar de trap niet meer doen werkt niet, geloof mij, die fase hebben we al gepasseerd. Natuurlijk zou je denken dat je kind het wel leert na een aantal keer op de trap zitten maar nee hoor, mijn dochter die zit gerust 50 keer op een dag op de trap en nog leert ze het niet. Ik heb zelfs soms de melding dat ze dit expres doet, alsof ze der ouders gewoon stangt. Ja ja dat ken hoor.

Wanneer ze positief bezig is belonen wij ook, motiveren haar en ga maar door. 

Voor nu is het volhouden, niet toegeven, zo vaak als nodig op de trap. Het positieve blijven belonen.En hopelijk komt er snel verbetering in en liever voor dat ze 18 wordt.  

P.S laat je niet voor de gek houden door dat schattige gezichtje. Thats how she does it :) 

P.S sorry voor de zijwaartse foto, krijg hem niet recht. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je