Snap
  • Kind
  • tandenpoetsen

Tandenpoetsen van een peuter, wat een drama!

Hij draait zijn hoofd weg, schreeuwt de boel bij elkaar, en uiteindelijk huilen. De tandjes van onze bijna 2jarige peuter poetsen: DRAMA!

Tanden poetsen.
Het wordt aangeraden vanaf het aller eerste tandje.
Zo wennen ze tenslotte aan het ritueel. 

Al vanaf dat aller eerste pieterpeuterige tandje poetsen we trouw onze peuter zijn tandjes. In het begin ging dit ook best oke. Hij vond het leuk.. later werd het al wat meer een lolletje. Hij vond het eerder grappig en het kriebelde..
Bij het doorkomen van zijn kiesjes vond hij het zelfs fijn omdat de borstel het tandvlees lekker masseerde.. 
En opeens was het klaar.. eerst konden we nog wel onderhandelen. "eerst tandjes poetsen en dan gaan we een boekje lezen" maar daar trapt meneer toch echt niet meer in. Zo ong 5 seconde doet hij vrijwillig zijn mondje open en laat hij ons zijn kiesjes poetsen.. maar als we bij de voortandjes willen beginnen begint het gevecht. 
Uiteindelijk na een hoop frustratie, lief vragen, boos worden, weer lief vragen, nog een keer boos worden.. is het dan echt in de houtgreep en die tanden snel poetsen... en nu moeten we binnenkort ook nog eens met 2x per dag gaan beginnen.
HELP!

Misschien een weetje: zijn hoektanden zijn allemaal nog aan het doorkomen. 
Boven zijn er 2 die met een puntje nu doorkomen, onder nog niet heel veel te zien. 
We doen echt wel voorzichtig op die plekjes,
Liedjes zingen hebben we geprobeerd, verhaaltje voorlezen, gekke bekken trekken zoals ieeeeeeee en aaaaaaa.. niets helpt!

7 jaar geleden

Fijn om iemand tegen te komen die net zo denkt als ik, ik sloeg al aan het twijfelen of ik dan niet ook onder dwang moet gaan poetsen. Ik wil niet dat ze er een hekel aan krijgt, en nu ze het zelf mag doen (sabbelen en een beetje bijten) is er geen enkel drama. Tot ik ga napoetsen, dan is het wel hommeles. Maar goed, ooit wordt het beter. Is nu 13 maanden dus we hebben nog een hoop te leren.

7 jaar geleden

Er is een app van oralB. Met disneyfiguurtjes geloof ik. Is een soort van spelletje er komt dan allemaal schuim op het scherm, met een disneyfiguurtje die dan alle schuim wegpoetst als je hem aan zet. Het is de bedoeling dat de kleine dan bij zichzelf meepoetst tot alle schuim van t scherm weg is. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar bij de kindjes (4,5 en 2,5) van een nicht van mij werkt het heel erg goed. Was eerst ook een drama. Daarna wel napoetsen. En je hebt ook leuke elektrische tandenborstels met lichtjes en geluidjes dat werkt soms ook.

7 jaar geleden

Toen onze dochter door had dat ze ook d'r mond dicht kon doen ipv open (1,5jaar) mocht ze het eerst zelf doen van ons en daarna papa of mama nog even goed. Werkte prima. Geen strijd en nu is ze drie en doen we het nog op deze manier. Maar ze moet ook echt eerst even zelf, niet mee eens als dat ineens niet kan. En logisch ook want zo doen we het nooit :)

7 jaar geleden

Wat hier goed werkt is samen een boekje lezen op schoot. Best een gedoe om met een oog t boekje voor te lezen en het andere naar z'n mond te kijken. Dus ik pak meestal een boekje dat ik min of meer uit m'n hoofd ken. Dan kijkt hij de plaatjes en vertel ik het verhaal erbij. Onderwijl kan ik zijn tandjes poetsen. En daarna mag ie t zelf nog even doen.