{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tandenpoetsen van een peuter, wat een drama!

Hij draait zijn hoofd weg, schreeuwt de boel bij elkaar, en uiteindelijk huilen. De tandjes van onze bijna 2jarige peuter poetsen: DRAMA!

Afbeelding blog 'Tandenpoetsen van een peuter, wat een drama!' Achtergrond blur afbeelding

Tanden poetsen.
Het wordt aangeraden vanaf het aller eerste tandje.
Zo wennen ze tenslotte aan het ritueel. 

Al vanaf dat aller eerste pieterpeuterige tandje poetsen we trouw onze peuter zijn tandjes. In het begin ging dit ook best oke. Hij vond het leuk.. later werd het al wat meer een lolletje. Hij vond het eerder grappig en het kriebelde..
Bij het doorkomen van zijn kiesjes vond hij het zelfs fijn omdat de borstel het tandvlees lekker masseerde.. 
En opeens was het klaar.. eerst konden we nog wel onderhandelen. "eerst tandjes poetsen en dan gaan we een boekje lezen" maar daar trapt meneer toch echt niet meer in. Zo ong 5 seconde doet hij vrijwillig zijn mondje open en laat hij ons zijn kiesjes poetsen.. maar als we bij de voortandjes willen beginnen begint het gevecht. 
Uiteindelijk na een hoop frustratie, lief vragen, boos worden, weer lief vragen, nog een keer boos worden.. is het dan echt in de houtgreep en die tanden snel poetsen... en nu moeten we binnenkort ook nog eens met 2x per dag gaan beginnen.
HELP!

Misschien een weetje: zijn hoektanden zijn allemaal nog aan het doorkomen. 
Boven zijn er 2 die met een puntje nu doorkomen, onder nog niet heel veel te zien. 
We doen echt wel voorzichtig op die plekjes,
Liedjes zingen hebben we geprobeerd, verhaaltje voorlezen, gekke bekken trekken zoals ieeeeeeee en aaaaaaa.. niets helpt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je