Snap
  • Kind

Stotterend naar School

Als je kind stottert en hij gaat voor het eerst naar de basisschool! Spannend.

Kreeg ik nu de brief van de basisschool of ik wil invullen hoe mijn kind functioneert?

Begrijpelijk maar daar staat het weer, stottert je kind??? Ehm ja hij doet het wel maar alleen als hij bang is of erg zenuwachtig en het spannend vind.. telt dat mee. wordt mijn kind hier straks op afgerekend.. 

Zo heeft hij nu al kinderen in de buurt die hem soms na doen, en daar door wordt het alleen maar erger... 

Ik vind het zo zielig wil hem zo graag helpen maar kan er niets aan doen. 

9 jaar geleden

Zo een invulblad is niet om je kind erop af te rekenen maar juist zodat er rekening mee gehouden kan worden. Ja het telt mee als het alleen in bepaalde situaties zich voor doet en nee hij zal hierdoor niet in een speciaal kind zijn wat niet mee mag doen of wat dan ook. Het enige is dat de leerkracht extra rekening kan houden met het laten uitpraten van hem, geduldig wachten zodat hij de tijd krijgt om iets uit te spreken en zodat zij met jou/jullie in gesprek kunnen gaan hoe het beste met het stotteren om gegaan kan worden. Juist dat hij hiermee al gepest wordt is ook goed om aan te geven aan de leerkracht zodat zij hier rekening mee kan houden.

9 jaar geleden

Oh ja begrijp ik! Spannende fase inderdaad vooral omdat veel jonge kindjes niet begrijpen wat er aan de hand is. Hopen maar dat andere ouders hun kinderen goed uitleggen dat het niet iets is waar om gelachen kan worden... succes