{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stomme school

Mijn zoontje gaat wennen op de basisschool en wat vind ik dat ontzettend moeilijk...

Afbeelding blog 'Stomme school'

Stomme school, dat is wat ik de laatste weken denk. Mijn oudste gaat naar de basisschool en ik heb er erg veel moeite mee. 'Wat als hij geen aansluiting vindt', 'wat als hij wordt buitengesloten', 'wat als hij het niet naar zijn zin heeft', 'wat als....'
Hij gaat nu 2 ochtenden naar de peuteropvang en daar heeft hij het onwijs naar zijn zin. Hij heeft vriendjes en los van wat kattenkwaad is hij een voorbeeldig ventje! Thuis kan dat wel anders zijn; driftbuien als hij zijn zin niet krijgt en deze voldoen echt aan alle 'eisen' van een echte driftbui. We lijken op elkaar, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter en daarom botsen we best vaak maar we zijn gek op elkaar en knuffelen wat af! Misschien is het ook wel daarom dat ik er zoveel moeite mee heb; straks voelt hij zich zoals ik me nu voel! Alleen al de gedachte dat hij straks 5 dagen op school zit maakt me al aan het huilen en dan die knoop in mijn maag... Mijn kleine mannetje wordt groot en ook al ben ik zo verschrikkelijk trots op hem hoe hij zijn eigen persoontje aan het ontdekken is, ik zou zo graag de tijd willen stopzetten en gewoon nog even een tijdje doorgaan zoals het nu gaat!
Maar hij gaat naar die 'stomme school' en ik moet dus andere mensen gaan vertrouwen met mijn kind... Ik hoop zo dat hij voor zichzelf gaat opkomen en dat hij snel vriendjes maakt. Ik zal het hem niet laten zien dat ik het verschrikkelijk vind en hem alleen maar proberen te stimuleren om door te zetten (mocht dat nodig zijn) en hem telkens te zeggen hoe trots op ik hem ben maar damn, wat ga ik hem missen als hij op school zit!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je