{{ message.message }}
{{ button.text }}

Stoeien met het schema van een dreumes

Afbeelding blog 'Stoeien met het schema van een dreumes' Achtergrond blur afbeelding

Vorige week wilde Hannah 4 dagen achter elkaar geen middagslaapje doen. Dus dacht ik, zij is toe aan 1 slaapje overdag in plaats van 2. Ik was er echt van overtuigd. Dus ik ging lezen op internet hoe ik dat het beste kon doen. Dat kwam neer op: vroeg lunchen en dan daar bed. Dit steeds een beetje opschuiven tot je kind op een normale tijd kan mee lunchen en smiddags naar bed kan.

Dag 1 van dit uitprobeersel; Hannah was na een uur en driekwartier wakker. Prima slaapt ijs, maar het probleem was dat ze om kwart voor 2 dus wakker was. En tegen etenstijd was er geen land meer mee te bezeilen... 

Dag 2; smorgens was mevrouw al niet te genieten. We gingen even op de koffie bij mijn vriendin en Hannah's vriendje, maar in plaats van lekker samen te spelen hing Hannah vooral aan mijn benen. Dus hup op tijd naar huis, wat eten en naar bed. Ze was binnen anderhalf uur weer wakker en savonds weer helemaal kapot, doordat de middag dan te lang duurt voor haar. 

Mijn conclusie na deze 2 dagen is dat we het nog even bij 2 dutjes houden. Smorgens een kort dutje, zodat ze smiddags wat langer kan slapen. Het lastige is dat de tijden vaak verschillen. De ene dag zijn er om 7 uur op ivm werk en de andere dag pas om half 10.

Wat maakt het ook uit. Ze slaapt de nacht door en zolang ze dat blijft doen is het prima! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je