Snap
  • Kind
  • post_short

Stiekem in het grote bed

In veel tijdschriften voor ouders kom je dit onderwerp tegen, het laten slapen in eigen bed of toch maar bij je in bed nemen na een droom of tijdens ziekte om ze een stukje geborgenheid mee te geven?

We kennen het allemaal wel. Een huilend kindje rechtop zittend in zijn bed dat wakker is geworden door een droom en wat met zielige oogjes vraagt of het bij jou in bed mag komen liggen. Of omdat ze zich niet lekker voelen en 's nachts naast je bed staan met de vraag of ze erbij mogen komen liggen. Menig keer heb ik toegegeven aan dit ritueel en is Quin lekker naast mama in slaap gevallen, maar vannacht hield ik vol!

Hoe gaan jullie om met dit soort situaties?

10 jaar geleden

Huilend kindje rechtop zittend op zijn bed; dit overkomen mijn dochtertje vaker, wat ik doe; haar uit bedje halen, en troost ik haar tot dat ze weer in slaap vallen. Of leg ik haar naast mijn bedje als dat minden in de nacht overkomen. Soms dan heeft ze een nare dromen dan durft ze niet weer terug te komen in haar bedje,daarom leg ik haar naast me tot dat ze in slaap bent gevallen dan breng ik haar weer terug op bedje. Of bij bed tijd gaat ze op mijn grote bed liggen tot dat ze in dromenland bent, neem ik haar terug op haar bedje. Zo simpel het. Vind ik. Wat vind jullie daarvan? ....

10 jaar geleden

Wat mij opvalt is dat de reacties allemaal best wel uiteen lopen. Leuk om te lezen! Dit geeft mij toch best wel een geruststelling.

10 jaar geleden

Het is trouwens alleen hier in NL en paar omringende landen "normaal"dat kindjes in een eigen bedje liggen. In bijv. Afrikaanse landen is het juist heel normaal dat de kindjes bij de ouders liggen.

10 jaar geleden

Ons zoontje (nu 16 maanden) heeft de eerste 6 maanden door de weeks bij mij in bed geslapen op de kant van papa. Papa is internationaal chauffeur en dus op maandag t/m donderdagnacht niet thuis, in de weekenden sliep hij dan gewoon, zonder problemen, in zijn eigen bedje. Daar slaapt hij nu ook iedere nacht heel netjes van zo 20.00 tot ongeveer 8.00/8.30. Ons meisje, nu 10 weken, precies hetzelfde. als papa niet thuis is dan ligt ze naast me en als hij er wel is dan ligt ze, nu nog bij ons op de kamer, in het wiegje en dat dan ook zonder problemen.Wat we in de toekomst gaan doen? we zien het wel.