Snap
  • Kind
  • post_short

Stelen

Hoe ga je om met een stelend kind?

De laatste tijd betrap ik mijn jongste zoon (bijna 5 jaar) er wel eens op dat hij iets wegneemt dat niet van hem is. Ik leg hem dan uit dat als je spullen pakt die niet van jou zijn, dat dat stelen heet en dat dat niet mag. Ik leg hem uit dat degene, van wie je het steelt, daar heel verdrietig van wordt en dat hij ook verdrietig zou worden als iemand van hem zou stelen. Tot nog toe lijkt het niet echt te bezinken wat ik tegen hem zeg, hoe gaan jullie om met een stelend kind?

10 jaar geleden

Idd, hopen dat het werkt! Blijft lastig. Mijn zoon duwde vandaag zijn zusje om. Dus ik riep hem bij me en vroeg hem hoe hij het zou vinden als ik hem zou duwen. Daar zou ik niets om geven was zijn antwoord, en waarschijnlijk is dat ook zo, hij zou er inderdaad niets om geven...

10 jaar geleden

Ik denk idd dat sorry zeggen heel goed zou kunnen werken.

10 jaar geleden

Als hij iets meeneemt wat van een ander is dan zou ik het hem gewoon terug laten brengen en sorry laten zeggen. De dochter van een vriendin van mij heeft ooit eens iets meegenomen uit de supermarkt. Dat moest ze toen terugbrengen naar de baas en sorry zeggen. Dat heeft heel veel indruk gemaakt want ze heeft het nooit meer gedaan. Als dat niet helpt zou ik er toch voor kiezen om een lievelingsspeelgoed weg te nemen. Daar zou ik dan bij uitleggen dat ik hetzelfde ga doen als wat hij doet. Kijken of hij het dan nog zo leuk vindt.

10 jaar geleden

Bij mijn kinderen werkt het in ieder geval prima, maar elk kind is natuurlijk ook weer anders