{{ message.message }}
{{ button.text }}

Steeds een stukje verder de wereld in

Op Nino's crèche hebben ze drie groepen. De babygroep, de dreumesgroep en de peutergroep.

Afbeelding blog 'Steeds een stukje verder de wereld in'

Het is een heerlijk kleine crèche en het gaat er erg gemoedelijk aan toe. Net een kleine familie. De drie groepen zitten aan elkaar vast en zijn alleen afgesloten van elkaar met een klein hekje. Het is een U vorm. Links de dreumesen en rechts de baby's en daar tussen in de peutergroep. Zo kunnen de dreumesen en de peuters bij elkaar op bezoek maar kunnen er ook peuters bij hun baby zusjes en broertjes langs gaan. Zo lief vind ik dat.

Nino heeft de afgelopen tijd met veel plezier bij de dreumesen gezeten en werd langzamerhand steeds meer een van de grote kinderen. Het peuterspeelgoed en de peuters trokken hem steeds meer aan en nu is het dan zo ver. Nino mag over naar de peutergroep. Hij is er aan toe. Tussen al die nieuwe kleine kopjes op de dreumesgroep is hij echt een reus en hij laat duidelijk zien dat hij het bij de peuters steeds leuker vind. Nu zijn vriendinnetje Elinor ook naar de peuters over is, is het voor hem duidelijk. Hij wil daar ook heen. Voor mij is het afscheid een stukje moeilijker. Nino had zo een fijne tijd bij de dreumesen, de leidsters waren zo lief, het voelde zo vertrouwd en vooral de realisatie dat dit de laatste stap is voordat hij over anderhalf jaar naar de basisschool gaat is wel heftig. Anderhalf jaar nog maar, jeetje wat is dat al snel.

De afgelopen weken is Nino wezen wennen op de peutergroep en dat ging helemaal goed. Hij voelde zich meteen thuis. Nu is hij één weekje thuis bij ons in de kerstvakantie en daarna is hij dan een officiële peuter. Het afscheidsfeestje bij de dreumesen vond hij echt te gek. Hij was helemaal in zijn nopjes. De muts, de liedjes, de traktatie en alle aandacht, Nino genoot van elke tel. Wel erg leuk dat wanneer Zosja naar de crèche gaat (half januari) Nino dus bij haar op bezoek kan. Ik ben benieuwd of hij dat ook daad werkelijk gaat doen.

01ba09e2c7cbf1ca2aab73a3fb70ced041fd9031  015e541b090663ef3ea570d641dea4dac8bd173b

De traktatie: een bootje van de Action met een zeil van papier, daaraan een doosje rozijnen en een leuke leus en in het bootje een kerstmannetje omdat het een paar dagen voor kerst was.

014d4227fc11384c900a4ac32e64dfe9c9056fbd

De peuters hebben een ballenbak, dat is leuk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je