Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • post

Stap eens in de stal!

Nog geen weekendplannen en is je kindje gek op dieren? Stap dan eens samen met je kindje in de stal.

Twee weken geleden zijn we tijdens 'Het weekend van het varken' met de meiden naar 'Stap in de stal' geweest. Kinderen konden toen namelijk bij diverse varkenshouderijen in ons land terecht voor een uitgebreide en feestelijke bezichtiging.

Zo mochten onze meiden varkentjes kijken, pasgeboren biggetjes aaien, naar een spannende varkensrace kijken, werden ze als varkentjes ( met 'echte' neusjes ) geschminkt en mochten ze een varkentje van gips beschilderen. Ook werd er door de aardige medewerkers op een hele leuke en duidelijke manier van alles en nog wat over de varkens verteld. Dus behalve gezellig, ook nog eens hele leerzame middag.

De meiden vonden het helemaal geweldig! Sterker nog: we kregen ze nog maar met heel veel moeite mee naar huis. Het blijft leuk om iedere keer maar weer te ontdekken dat dergelijke uitjes ( goedkoop, leerzaam ) minstens zo leuk zijn als een dagje dierentuin of pretpark. In een pretpark vind ik het af en toe behoorlijk hectisch, terwijl een uitje als dit puur genieten is.

Nu blijkt dat er iedere week 26 stallen door heel het land open zijn om te bezichtigen. Dus heb je het weekend nog geen plannen en zoek je een gezellig, maar ook gratis uitje ? Grijp je kans en kijk dan eens op http://www.stapindestal.nl/index.php/stallen-op-de-kaart voor een stal bij jou in de buurt.

Veel plezier alvast!

10 jaar geleden

Klinkt helemaal super...fijn!!

10 jaar geleden

Hahaha.. Yesss! We zijn bij een boerderij in Thesinge geweest... heerlijk op de fiets vanuit Groningen met het prachtige weer! Was zo leuk!! Alleen de geur (mest) beleving was al een ware opsteker voor onze kleine dame... hahahaha...koeien, kalfjes... op de tractor en een heerlijk vers gemaakt toetje was een hele beleving! Dank nog voor de tip :)

10 jaar geleden

En? Nog geweest?

10 jaar geleden

Gelukkig zijn die 26 stallen ieder weekend geopend!