Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Spetter spetter spater

Zwemmen, heerlijk! Ik hou ervan, absoluut. Maar hoe ga ik dit vormgeven?

Tas inpakken

Als ik tegenwoordig de deur uit ga is het een heuse volksverhuizing. Maxicosi; check! Luiers; check! Billendoekjes; check! Spuuglapje; check! Kinderwagen of onderstel; check! Eten/drinken voor Quinn; check! Speelgoed; check! Oja, laten we Quinn zelf ook vooral niet vergeten. Hup jas aan, sloffen/schoenen aan, alles mee en we kunnen gaan. 

Het is niet erg, maar je moet er wel even aan denken allemaal. En als we dan gaan zwemmen, dan wordt het helemaal een weekendtas vol! Hoe doen jullie dat?!

Babyzwemmen

Wij zijn tot nu toe één keer wezen zwemmen met Quinn. Dit was op een vakantiepark, dus mooi makkelijk. Ze vond het helemaal geweldig in het water, dus ik zou graag nog een keer gaan. Alleen de drempel is zo hoog om ook daadwerkelijk te gaan. Niet alleen door alle spullen die we mee gaan slepen, maar ook het tijdstip van het babyzwemmen. 8:30 's morgens.. andere optie? Is er niet! Ik denk dat ik echt een keer een knop om moet zetten en gewoon een keer moet gaan en het ervaren. Kan alleen het knopje nog niet vinden. 

Gaan jullie vaak zwemmen met je baby/kindje? Hoe maak je het wat meer praktisch? 

9 jaar geleden

Hi Carmen, wat een herkenbaar verhaal! Ik ben gaan babyzwemmen met mijn dochter toen ze 5 maanden was, dus inderdaad met de hele reutemeteut aan spullen. In het zwembad eerst mezelf in badpak hijsen, dan naar dat bloedhete zwembad waar je je kleintje in een zwembroekje moet wurmen. De eerste keer meteen billendoekjes vergeten en een mega-poepluier als verrassing! Na het zwemmen weer de hele procedure andersom.....poeh! Maaaaaaar vanaf de tweede keer wordt je getraind en gaat het steeds beter! Bijkomend voordeel is dat je kleintje snel groter wordt en je dan dus minder spullen nodig hebt en je dreumes makkelijker uit- en aan te kleden is! Veel belangrijker misschien nog wel: ik heb inmiddels een peuter van 2 jaar en 3 maanden die ontzettend watervrij is, veel durft en ons wekelijkse uurtje peuterzwemmen is een feestje! Daar had ik het allemaal voor gedaan. Heel veel succes!!

9 jaar geleden

Haha ja iets ondernemen met een kleintje is niet niks, zoveel dingen nodig dus je sjouwt je rot. Ik heb niet aan babyzwemmen gedaan vanwege de belachelijke hoge kosten en gewoon zonder cursus is het al gauw 11 euro voor een kaartje en 6 voor een baby, ja hier betaal je ook voor kids onder de 3.