Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Spelletjes met je dreumes

Hoewel mijn dochter zich ook prima zelf kan vermaken in de box met haar Little People speelgoed of wat bouwen met Duplo, vindt ze het ook geweldig om samen met mij te spelen. Muziek maken stond lange tijd op nummer een, we hebben dan ook denk ik alle baby proof instrumenten die er zijn in huis. Later kreeg ze wat meer geduld voor boeken en vooral boeken waar een geluidje bij zit vindt ze super leuk. Zo hebben we een boek dat boerderij geluiden maakt en een die liedjes speelt van de Mickey Mouse club (ook een succesvol figuur hier in huis ;-) ). Maar de grote hit van het moment is Nijntje Verstoppertje. Ik weet niet of jullie hem al kennen of misschien al hebben maar om het even uit te leggen, het is een plastic Nijntje figuurtje met een aan en uit knop aan de onder kant. Er zitten ook kaartjes bij, maar die gebruik je pas als je kindje wat ouder is. De eerste fase is dat je Nijntje aan zet en een doekje over Nijntje heen legt. Nijntje begint dat te roepen "ik ben verstopt" en "joehoe ik ben hier", ze trekken dan snel het doekje weg en snappen vrij snel het principe.

Tijd voor stap twee, ergens in huis verstoppen. In het begin 'verstopte' ik Nijntje in het zicht om het niet al te moeilijk en wellicht frustrerend te maken. Ze had het zo door en ging als een speer door de kamer 'op zoek naar Nijn'. Nu verstop ik haar echt ergens achter en moet ze goed luisteren waar het geluid vandaan komt. Maar ze vindt haar altijd en nog vrij snel ook, dus de moeilijksgraad kan weer wat omhoog. Ze heeft er zo veel plezier in om dat speeltje te zoeken. Enige gemiste kans van de fabrikant is dat er geen sensor in zit die detecteert dat het speeltje is opgepakt en dat er dan bijvoorbeeld een reactie van Nijntje volgt. Uiteraard sta ik zelf al te applaudiseren voor haar, maar het had leuk geweest als Nijn dat ook had kunnen doen :D Hebben jullie dit spelletje ook, of een andere leuke spel tip voor een 1-jarige?

11 jaar geleden

hier kan je hem kopen: http://www.baby-slofje.nl/kies-op-categorie/speelgoed/speelgoed-0-3-jaar/nijntje-verstoppertje-spelen Ik heb geen banden met de winkel hoor maar ik heb er wel al een paar keer gekocht en het is ene goede winkel. Ik had een keer problemen met een lampje en ik kreeg direct een nieuwe en ik mocht na ontvangst van de nieuwe de oude opsturen. Echt super vandaar dat ik deze link wel durf te delen.

11 jaar geleden

Wilde het met sinterklaas kopen, maar was toen overal uitverkocht. Misschien toch maar nu kopen dan! Lijkt mij erg leuk namelijk...

11 jaar geleden

Voor anderhalf zeker, mijn dochter is nu 13 maanden en vindt het super. Het voor 1 tot 4 volgens de verpakking, ik weet niet of het 3 jaar lang interessant blijft maar als je zoontje het nog niet kent vindt hij het vast ook leuk om nu te doen. Aangezien je dus zelf de moeilijkheid aan kan passen.

11 jaar geleden

Nijntje verstoppertje klinkt erg leuk. Mijn dochter is anderhalf en mijn zoon drie. Is het voor hun allebei nog leuk?