{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spellen voor kinderen

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende spelletjes voor de kinderen, welke zijn nu echt leuk? Hier onze top 3

Afbeelding blog 'Spellen voor kinderen '

Wij spelen graag een spelletje met de meiden, ze vinden het leuk en gezellig. Dit doen we al vanaf dat ze een spelletjes begrijpen, denk zo’n jaar of 3. We begonnen met dobbel spelletjes met kleuren, daarna werd het jumbolino en memory. En op gegeven moment hebben we “knappe koppen” gekocht. Wat is dit een leuk en leerzaam spel voor jonge kinderen, maar tot 4 jaar daarna word het te makkelijk.

We spelen veel spelletjes die we samen kunnen doen, dus die ze allebei snappen. Wij hebben hieronder onze 3 favorieten gezet en welke we dus graag samen doen en de meiden soms ook met zijn tweeën.

  1. Huisje Boompje Beestje:Een soort van mens-erger-je-niet maar dan niet met stippen op de dobbelsteen, maar met 6 verschillende figuren. Net als bij mens-erger-je-niet moet je eerst iets gooien voordat je mag beginnen. Hier is dat het huis dat is zeg maar de 6 in het spel. En bij het eind, met het naar binnen gaan, moet je een bepaald iets gooien voordat je naar binnen kunt gaan. Je kunt het uiteraard spelen met aftikken of gewoon naast elkaar staan. Wij spelen vaak het laatste, omdat ze eerst moeten leren om tegen hun verlies te kunnen en daarna gaan we er een stapje verder in.

    1004004000008379_2_1473932937.jpg

  2. Pie Face:Dit is een spel wat behoorlijk op je lachspieren werkt, maar het is echt hilarisch. Je hebt een hand die staat gespannen, daarop doe je een beetje slagroom. Verder leg ik altijd een zakdoek over het plastic van het spel in verband met het lekken van de slagroom en het dan moeilijk schoon te krijgen is. Je moet aan een soort radje draaien en daarop staat hoe vaak je de hengsels aan de zijkant moet draaien. Je steekt je hoofd door de houder en je kin rust op een houdertje. Je hoor telkens een klikje en dat is dan 1 draai, en dan kan zo ineens de hand van de spanning afkomen en dan krijg je de slagroom in het gezicht! Het is een spel waarbij je niet moet kijken op vies worden.

    Pie_Face_Game__08623_1445842883_600_600_

  3. Woezel en pip Tikkertje: Een leuk snel spelletje om te doen. Je hebt 5 verschillende figuren uit woezel en pip (woezel, pip, buurpoes, molletje en de wijze varen) Daarna ga je het aantal ogen wat je gooit vooruit. De vakjes zijn ook de 5 verschillende woezel en pip figuren. Kom je op je eigen figuur dan mag je nog eens gooien. Diegene die als eerste bij tante perenboom is heeft gewonnen. Dit spel is nog uit te breiden met buttons en dat je elkaar echt moet gaan tikken, maar dit hebben we nog niet uit geprobeerd.

    01053302_001_1473932955.jpg

Verder heb je natuurlijk nog wel veel meer leuke spellen. Frozen monopoly junior hebben we sinds kort ook en die vind de oudste weer heel leuk. De jongste daarin tegen vind memory en domino nog steeds heel leuk. Skibbo spelen we ook wel eens en is natuurlijk op de leeftijd van mijn kindjes heel leerzaam met getallen (5 en 6 jaar).

Hebben jullie nog spelletjes dat je denkt “ja die moet je echt eens proberen” De feestdagen komen er weer aan en dan kopen we vaak een spelletje dus tips zijn welkom. Mijn jongste dochter is net 5 jaar en de oudste word in november 7 jaar.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je