{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spelenderwijs leren coderen?

10 tips van CoolhuntMom

Afbeelding blog 'Spelenderwijs leren coderen?'

Kansloos

Van onze kinderen heeft 1 op de 6 later een baan die nu nog niet bestaat. Wat we wél weten is dat kennis van technologie ontzettend belangrijk is voor de banen van de toekomst.

In artikel 'kinderen kansloos zonder programmeren' (NRC), stelt de CEO van een softwarebedrijf dat technologie voor kinderen wel vanzelfsprekend is, maar ze geen flauw benul hebben hoe software in elkaar steekt.

"Dat is of je wel kunt lezen, maar geen idee hebt hoe je moet schrijven", zegt hij. "Zonde, want op termijn krijgen kinderen die 'schrijven' beheersen, betere kansen op de arbeidsmarkt."

Hij pleit dan ook voor programmeren als verplicht onderdeel in het onderwijs.

Spelenderwijs leren coderen

Er zijn al scholen waar kinderen leren coderen en programmeren. Doet de school van jouw kind niet mee? Het kan ook gewoon thuis!

Op mijn 'tech-blog voor ouders' vind je 10 tips voor slim speelgoed om te leren coderen. Zo leert je kind al spelend vaardigheden die later goed van pas komen. Als je binnenkort toch voor de feestdagen cadeautjes koopt... doe het dan slim!

See you here,

CoolhuntMom

(Credits headerfoto: Primotoys)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je