Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • post_short

Spelen julie ouderwetse spelletjes??

Ik heb het idee, dat de ganzenbord. mens erger je niet enz...niet meer met de kinderen van deze tijd worden gespeelt?

Als (oma) vraag ik me eigen af, doen de ouders van nu nog kaarten, spelletjes op de eethoektafel? Heb zo het idee, dat iedereen zich zelf maar moet vermaken? En dat die Mens erger je niet.. Ganzenborden niet meer van deze tijd zijn? Computer televisie en telefoon neem in menig gezin alle gezelschap spelletjes in beslag? Hoe is dit bij jullie?

8 jaar geleden

Hier worden toch best wat spelletjes gespeeld. Onze 4 jarige is gek op schaken, maar ook kaartspellen (pesten), monopoly, Rummikub (op een makkelijke manier), Pim Pam Pet (op een makkelijke manier), Mens erger je niet, zakgeldspel wordt hier gespeeld :-)

10 jaar geleden

:) geen zorgen, hier worden 2 jongens zeer respectvol opgevoed, opstaan voor ouderen, deuren ophouden, helpen met dragen van boodschappen etc, precies zoals onze ouders ons ook opgevoed hebben! Er bestaan dus gelukkig nog wel "fatsoendelijke" mensen haha :) Maar u heeft wel degelijk gelijk dat de norm en waardes hard achteruit gaan wat opvoeding en de nieuwe generatie betrefd...ik maak mij er ook zorgen over!

10 jaar geleden

Ik ben heel erg blij, dat die ouderwetse spelletjes toch door vele jonge mensen heel graag gedaan worden.Want als je nu in het openbaar vervoer zit, zitten ze alleen maar met een mobiel te spelen, ze zien niet eens wie er binnen of naar buiten gaan! Ze hebben geen idee van de norm om op te staan voor oudere mensen, want ze hebben het druk.Nou zullen ze dat ook niet zo snel leren met ouderwetse spelletjes? Maar toch volgens mij besef van we leven met mekaar en we zijn niet alleen op de wereld!

10 jaar geleden

die van ons is nog te jong voor spelletjes, maar ikzelf ben zeker van plan ouderwetse spelletjes te leren aan hem als ie ouder wordt! Ook touwtje springen, tollen, balspellen, hoela hoepen, allemaal dingen die ik hem van vroeger mee wil geven...Mijn ouders deden niet vaak bordspelletjes (hielden ze niet van), maar dan deden wij weer buitenspelen veel... Computer, tv en dat sort troep, blijven wij ook van weg hoor :) Lekker met blokken spelen samen met zijn allen op de grond, toren bouwen en omver gooien, tekenen en verven...nee wij doen ook lekker veel samen elke dag, dat is heeeeeel belangrijk voor ons!