{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spelen en sporten

met LittleTikes

Afbeelding blog 'Spelen en sporten'

Senn is een typische peuter met AL-TIJD energie. Als babyzijnde had hij al weinig slaapjes nodig, daarna werden de middagslaapjes ook steeds korter en inmiddels slaapt hij vrijwel nooit meer tussen de middag. Stiekem heeft hij het nog enorm hard nodig, maar Senn geeft niet toe. Dus plots hebben wij ineens een dagvullend programma nodig om aan Senn zijn energiegehalte te voldoen haha.

Dus toen de Little Tikes 3-in-1 Sports Zone binnenkwam waren wij super blij! Oké en eerst nog een beetje bang: veel kleur, veel geluid, stimulans voor een losgeslagen peuter. Ik zag mijzelf al mijn woonkamer met bubbeltjesplastic inpakken voor de rondvliegende basketballen, bowlingballen en voetballen. Niets is minder waar! Ja er zijn veel kleuren en geluidjes, maar ze voegen juist enorm veel toe.

Afbeelding blog 'Spelen en sporten'

Het wordt een speelgoedcentrum genoemd en je kan er drie sporten mee doen. Voetballen, dit zit aan de linkerkant. Wanneer je kindje de voetbal in het doel schiet, dan telt het display mee. Zo kan je dus precies bijhouden hoeveel doelpunten je hebt gescoord. In het midden kan je basketballen, de basket kan je ook nog een stukje naar boven en naar beneden verplaatsen. Wanneer de basketbal de sensor raakt, houdt hij de score bij. Senn heeft overigens ook goed door hoe hij hiermee vals kan spelen, dus ik had geen eerlijke tegenstander ? Als laatste kan je nog bowlen. Voordat ik dit binnenkreeg van Little Tikes was ik een beetje bang dat de kegels los zouden zitten, ik zag mijn geest al dwalen. Maar thank god! Ze zitten vast en klappen naar boven als je ze raakt. Daarna kan je door op de gekleurde knoppen/vormen te drukken de kegels weer naar beneden doen. Ideaal!

Het was zo leuk om Senn te zien ontdekken. Eerst heel praktisch: wat is het allemaal en hoe moet ik het doen? Daarna vond hij de aan- en uitknop en wist hij ook de liedjes en opdrachten te activeren. Als opdracht krijg je bijvoorbeeld om de kleuren aan te raken of in het doel te schieten. Ik had het niet verwacht, maar Senn doet hier zo fanatiek aan mee! Ook heel leuk om samen mee te spelen.

Sinds we dit in huis hebben is het iedere ochtend bij het wakker worden: “Mama? Mag ik met mijn liedjes spelen? Heb je hem niet opgeruimd?” – Geen zorgen Senn, jij mag ermee spelen! En dan is hij de hele morgen zoet.

Zeker een aanrader voor de komende feestdagen dus! Geschikt van 0 – 12 maand en van 12 – 24 maand, maar ook zeker voor ouder super leuk! Senn wordt in december 3 en heeft er nog zoveel lol mee. Zou dus zeker niet te veel vasthouden aan de leeftijden.

Liefs,

Erin

Afbeelding blog 'Spelen en sporten'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je