{{ message.message }}
{{ button.text }}

speelzaal leuk

voor het eerst naar de speelzaal

Afbeelding blog 'speelzaal leuk'

Net voor de zomervakantie werd onze jongste meid 2. Een hele leeftijd want vanaf 2 jaar mag ze hier naar de speelzaal. We kregen een oproep voor de intake.Ik was benieuwd hoe onze meid zou reageren op al die kindjes maar ze vond het geweldig. Ze ging meteen op onderzoek en voor ik het wist was ze in de poppenwagen geklommen, riep me om haar te helpen en ik zat nog maar net of ze zat er alweer in. Toen hielp een juf haar en dat vond ze geen probleem. Maar na de vakantie zou ze pas echt gaan want 2 keer speelzaal en dan 6 weken niet dat werkt niet fijn.

En zo liepen we de eerste woensdag na de vakantie samen naar de speelzaal. Haar grote zus ging mee want de speelzaal zit bij de school in. Het afscheid verliep soepel en toen ik haar weer ophaalde was ze erg blij om mij te zien. Het was goed gegaan zei de juf. vrolijk gingen we naar huis.

Vrijdag mocht ze weer maar het ging zo anders, huilen toen ik weg ging. Bij het ophalen zei de leidster dat het goed was gegaan, dat ze al veel korter had gehuild dan woensdag want toen huilde ze tot 11 uur en nu maar tot 10 uur. Slik. dat versta ik niet onder dat het goed is gegaan.
De dagen die volgden hoorde ik niet anders dan peelzaal leuk uit mijn dochters mond komen. Tot het weer woensdag was. Nee peelzaal leuk! riep ze. Nog voor we bij de deur van de speelzaal stonden was het mama kuffel (waarmee ze bedoelde mama hou me vast en laat me niet los, laat me hier niet achter)
Dus besloot ik om het afscheid vooral kort te houden, ik legde uti dat ik weg zou gaan en dat zij zou gaan spelen, fruit eten, nog meer spelen en dan komt mama weer.

En zo kwam er ineens een ochtend dat ze niet meer huilde (na 3 weken) En vrijdag was het toppunt. We waren een puzzel aan het maken en ineens zei ze, mama weg. Dus kus en knuffel en weg was ik.

Ze vind het ontzettend leuk op de speelzaal en heeft er al een vriendje gemaakt. Haar taalgebruik heeft een groeispurt gemaakt. Ik hoef niet meer te zeggen dat ze iets moet vragen als mag ik een broodje ipv brood roepen. Nee ze zegt nu zelf mag ik bood of mag ik meer.
Tijdens het winkelen roept ze bij iedere kassa dag vouw.
Ik merk dat haar totale ontwikkeling eigenlijk een groeispurt heeft doorstaan de laatste maand. Zo leuk om te zien.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je