Snap
  • Kind

Speelgoed van vroeger en jeugdsentiment

Dat is zo`n degelijk, uitdagend speelgoed en gaat volgens mij in bijna iedere familie van generatie op generatie. Mijn meiden spelen in .....

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik een prachtige speelboom voor mijn verjaardag kreeg: wat was ik blij. Mijn zusje en ik hebben er dan ook een hele tijd fanatiek mee gespeeld. Jarenlang was deze Speelboom niet meer te koop, maar inmiddels is de boom weer terug en spelen mijn meiden er weer net zo fanatiek mee als ik 30 jaar geleden. ( weliswaar een vernieuwde en heel wat duurdere versie dan vroeger, dat wel )

Ook met de welbekende Fisher-Price kassa heb ik als kind regelmatig winkeltje gespeeld en wat denk je van de Hoelahoep? en Stelten? Zelfs de Lollobal, de rage van begin jaren 80, zie ik weer af en toe in het straatbeeld. En kennen jullie die schattige Monchichi aapjes nog? Sinds enkele jaren zie ik ze soms weer in winkels en op websites. Ik zou zon lief aapje bijna weer kopen uit jeugdsentiment.Toch  stiekem wel fijn dat jonge kinderen in zon geval een prima excuus zijn.

Grappig dat veel trends op speelgoedgebied jaren later weer terug komen. Sommige dingen zijn tijdloos en dan met name Lego en Playmobil. Dat is zo`n degelijk, uitdagend speelgoed en gaat volgens mij in bijna iedere familie van generatie op generatie. Mijn meiden spelen in ieder geval regelmatig met Playmobil dat nog van papa als kind is geweest.Andere dingen gaan een tijd weg en komen soms pas tientallen jaren later weer in beeld.

Superleuk om op deze manier weer even terug te kunnen kijken naar mijn fijne jeugd.

Tenslotte nog een tip; kijk eens op de website http://www.deoudespeelkamer.nl/ voor allemaal speelgoed van vroeger.

11 jaar geleden

de boom ken ik niet, wel de hoelahoop en de bal, stelten en rolschaatsen natuurlijk. Bij oma speelt onze dochter nog steeds met de kassa en met het schooltje van Fisherprice waar wij vroeger mee gespeeld hebben goede kwaliteit!