{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speelgoed, teveel en waar laat je het??

Speelgoed, we gooien/geven elke maand dingen weg maar toch we lijken er niet vanaf te komen.

Afbeelding blog 'Speelgoed, teveel en waar laat je het??'

Allemaal leuk en aardig, speelgoed kopen en krijgen maar op gegeven moment verzuip je er in en wat moet je er dan mee....wij geven regelmatig speelgoed weg en denken dan "zo dat is eruit, wat fijn" maar dag later lijkt het alsof er meer ligt dan tevoren!! Aaaahhh denk ik dan. Waar laat ik het?

Speelgoed krijgen

Leuk, speelgoed bij een verjaardag, sinterklaas, kerst, pasen, zomervakantie.......vrienden en familie verzinnen het en onze dochter krijgt bij elke "gelegenheid" speelgoed. Verjaardag, sinterklaas en kerst vinden wij geen probleem. Dat 'hoort' er gewoon bij maar al die andere ´gelegenheden´ vind ik meer een excuus dan leuk.

Leeftijdsgericht

Ander ding is speelgoed kopen of krijgen die leeftijdsgericht is. Onze dochter is nu 3 jaar oud en rammelaars is niet meer haar `ding` maar toch, schoonouders en mijn ouders denken toch dat speelgoed dat nog `rammelt` leuk is. Nee dankje. Wij zeggen dan ook altijd. Ze is nu 3, ze vind nu tekenen, puzzelen, verven, knutselen leuk....en computeren maar dat proberen we zo weinig mogelijk te doen. Nou denk je vast. Oke bij de volgende verjaardag krijgt ze vast iets in die trant.......nee guess again. Ze krijgt 4 zachte dobbelstenen waar je nog niet eens een toren van kan maken. Onze dochter kan dan ook niet `dankbaar` reageren en gaat dan maar even iets anders doen.

Verjaardag

Afgelopen oktober is onze dochter dan 3 jaar oud geworden. Wij als ouders en dichte vrienden begrepen de boodschap wel dus ze kreeg een Regenboog van Grimms,

images.jpg

Kinetic-Sand.png

Kinetic Sand van Wabafun wat een onwijs gaaf idee is voor alle leeftijden. Je kan er namelijk alles mee bouwen, het plakt alleen aan zichzelf en maakt geen troep. De supersand van de intertoys daarentegen lijkt het zelfde te zijn maar na een eigen test toch niet, en dat spul stinkt ook.

Mijn ouders gaven haar een knikkerbaan, kralen en een hele gave speelmat waar je op kan tekenen met stiften en af kan wassen met wat water. Ideaal dus! En al deze kadootjes vonden wij ook leuk en dochterlief ook. Voor de rest kreeg ze nog wat crayons en dan van mijn schoonouders kreeg ze nog wat puzzels. Iedereen snapte het dus dit jaar.

Wie snapt het? En wie snapt het niet?

Iedereen snapt het....deze verjaardag was een succes. Ze heeft speelgoed gekregen die ze leuk vond, niet te veel, uitdagend en ze speelt er na 2 maanden nog steeds mee. Goede verjaardag dus en perfect speelgoed. Hopelijk blijft nu iedereen het begrijpen :)

Opruimen, wanneer en hoe??

Opruimen, speelgoed uitmesten, kijken waar ze nog mee speelt....ga maar door. Regelmatig en lees elke 6 weken gaan we samen met onze dochter door al het speelgoed. Wij betrekken haar er graag bij zodat we ook niks weggegeven waar ze toch nog waarde aan hecht. Dus vandaag was het tijd om uit te mesten. 2 volle vuilniszakken met speelgoed waar ze echt al maanden niks meer mee doet, wat incompleet was, of waar zij gewoon niks meer mee wilde doen zit nu in de vuilniszakken. Hier dichtbij is er een plek waar ik het "goede" speelgoed kan doneren en het slechte gaat gewoon de container in. Het voelt voor ons goed om weer een gedeelte weg te hebben, voor onze dochter is het fijn omdat ze nu weer speelt met dingetjes die "kwijt" waren, dus een win-win situatie. Wat ook regelmatig werkt met de speelgoedkast beneden is rouleren. Speelgoed dat boven staat naar beneden halen en speelgoed dat beneden staat naar boven. Zo word er evenveel met alles gespeeld.

Wat doen jullie?

Hoe doen jullie het? Verzamelen jullie? Kopen jullie heel weinig tot niks? Of juist heel veel? Ken je andere mensen die het speelgoed wel kunnen gebruiken dat jullie niet meer willen, of krijgen jullie juist veel? Ik ben benieuwd naar jullie reacties en wat jullie doen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je