{{ message.message }}
{{ button.text }}

Speelgoed, Speelgoed, Speelgoed op weg naar de Sint..

Hij komt, hij komt.... tja die datum komt steeds dichterbij. Een gezellige tijd, maar ook een tijd van opruimen van al het oude speelgoed.

Afbeelding blog 'Speelgoed, Speelgoed, Speelgoed op weg naar de Sint..'

Met de Sint in aantocht is het een goed idee om jezelf eens door al die bergen met speelgoed heen te worstelen. Vaak zien de kinderen door de bomen het bos niet meer en spelen ze eigenlijk altijd met hetzelfde. Een prima tijd dus om voor het zalig avondje van 5 december eens goed al dat speelgoed door te nemen. 

Bekijk eens goed waar ze echt mee spelen. En waar echt niet mee. Helaas is er vaak meer speelgoed waar echt niet meegespeeld wordt. Wellicht kun je dit speelgoed eens op marktplaats zetten, zo verdien je mooi nog een extra zakcentje om die dure Sinterklaas avond te kunnen bekostigen. Mooi duurzaam speelgoed zoals bijvoorbeeld het Djeco Speelgoed, gaat echt nog vele rondes meer mee. Meestal doet houten speelgoed het erg goed om tweedehands te verkopen. 

Heb je veel speelgoed waar je eigenlijk vanaf wilt, maar geen zin om hier allemaal advertenties voor aan te gaan maken. Bedenk dan eens dat er ook veel ouders zijn met een dunne portemonnee. Zij vinden het fijn om het speelgoed te kunnen kopen in de kringloop winkel. Daar is dus al een mooie bestemming. Een tweede goede bestemming is de voedselbank ofwel rond de Sinterklaas de speelgoedbank. Informeer eens in jouw omgeving, bij de meeste voedselbanken hebben ze vlak voor Sinterklaas ook wel wat speelgoed nodig of weten ze een speelgoed bank, waar jij dit kunt brengen. Zo hoeven de kinderen, waarvan de ouders minder te besteden hebben zich niet af te vragen waarom de Sint hun heeft overgeslagen dat jaar. 

Vind je het moeilijk om Speelgoed weg te doen, omdat je bang bent voor ruzie met je kids? Een goeie tip; Haal het eerst eens uit die kinderkamer, verstop het speelgoed een paar weken in een kast of de schuur, zodra ze er niet naar vragen was jouw gedachte goed. Ze spelen er dus niet meer mee.

Heb jij nog meer goeie tips? Laat het ons weten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je