{{ message.message }}
{{ button.text }}

Spannend: uit logeren!

Logeren, is dat niet één van de leukste en spannendste dingen die je kunt doen als kleuter? Nou, bij ons in ieder geval wel... ;-)

Afbeelding blog 'Spannend: uit logeren!'

Al dagen heeft mijn zoontje van 5 het erover: 'maham, wanneer mag ik nou bij opa lozjeeeeren?' Het toontje moet je er zelf maar even bij fantaseren, maar dat hoor je er in gedachten vast bij. 'Donderdag schat, kijk maar even naar het kaboutertje.' Zo visualiseren wij de dagen van de week, met een kaboutertje dat elke dag opschuift naar een volgend gekleurd paddenstoelenhuisje, vandaar. Grappig genoeg is zoonlief al tig keren wezen logeren, zo bijzonder is het dus niet zou je denken, maar dat was voornamelijk in de tijd dat oma nog leefde. En dan sliep hij in een eigen bed, op een eigen kamertje. Het bed van opa is echter zo groot dat een 5-jarig jongetje met aanhang (knuffelverzameling) er gemakkelijk bij past, dus is dat zijn nieuwe vaste plekkie tijdens een logeerpartijtje. En logeren bij opa (die nu nog geen drie kilometer bij ons vandaan woont) betekent: laat naar bed, ijs eten, fietstochtjes maken, naar hartenlust youtube-filmpjes van oldtimers kijken en nog veel meer aangename dingen voor een klein mannetje. Het enige probleem is dat 'laat naar bed' niet automatisch betekent dat de bedtijd gelijkgesteld wordt aan die van opa zelf. En dat viel een vorige keer een tikkeltje tegen. Het 'Waar blijft u nou opa?' was niet van de lucht. Maar opa was nog helemaal niet moe om 21.00 uur... ;-) Vanavond kwam opa 'm ophalen. Hij had sinds ik uit m'n werk kwam wel twintig keer gevraagd of ik z'n koffertje nou al klaar had gezet. Niet dat er veel mee hoefde. Een schoon setje ondergoed, een kammetje. Een tandenborstel en kindertandpasta liggen standaard al bij opa. En die pyjama, pff... daar is het toch te warm voor. Oké, just in case, een extra setje kleren. En muggenspul, want die beesten vinden van ons hele gezin zoonlief het lekkerste smaken. Nou, wat een koffer vol.. hihi. O ja, toch wel. Een aantal knuffels om de boel op te vullen!

Zuslief vindt het wel best dat hele logeren van haar broer. Haar is beloofd tussen papa en mama in te mogen liggen nu haar broer de hort op is. En tsja, eventjes in je uppie het middelpunt van de belangstelling zijn is ook niet onprettig.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je