Snap
  • Kind

Soms wil ik je in een doosje stoppen ter bescherming...

​Hebben jullie dat ook dat het je soms kunt benauwen wanneer je eraan denkt wat je kind allemaal kan overkomen. Nou ik heb dat dus wel!

Hebben jullie dat ook dat het je soms kunt benauwen wanneer je eraan denkt wat je kind allemaal kan overkomen. Nou ik heb dat dus wel!

Ik heb in mijn leven e.a. meegemaakt, zoals iedereen natuurlijk. En dan hoop ik zo dat B. dat allemaal bespaard blijft. Maar wanneer ik dan langer nadenk, dan bedenk ik me ook dat dat me gebracht heeft waar ik nu ben.

Om een voorbeeld te noemen; een kleine maand geleden ging ik met B. zwemmen. Hij stond naast me bij de auto op de parkeerplaats en ineens was hij ervandoor, al lachend omdat hij natuurlijk het hele leven als een spel ziet. Ik zie een auto aankomen rijden richting B. Deze auto reed veel te hard over de parkeerplaats heen en ik besefte me, dat hoe hard ik ook zou rennen ik nooit meer op tijd bij B. kon zijn.

Wat er dan allemaal door je heen gaat......Ik dacht echt dat dat het laatste moment was dat ik de prachtige lach van B. hoorde en dat hij uit mijn leven weggerukt zou worden door die auto. Dus ik gilde zo hard en vol angst dat B. plotseling stil stond en begon te huilen. En net op dat moment reed de auto voorbij en had hij B. dus niet geraakt. Ik was zo geschrokken dat ik met mijn hele lichaam stond te trillen, ik pakte B. op troostte hem (en ondertussen mezelf) en we gingen gezellig samen zwemmen. Dat hadden we weer overleefd....pfff!

En als ik me dan bedenk dat dat niet het ergste is wat ik ooit mee zal maken met B. dan krijg ik het soms echt spaansbenauwd. Ik weet dat hij zich moet ontwikkelen en dat vallen en pijn daarbij horen. Dat hij daar een volwassen en zelfstandige prachtige man van gaat worden. Maar gelukkig gaat dat in hele kleine stapjes die beginnen met buikkrampjes en wat snot in de neus ;). Moeder moeten zich ook ontwikkelen namelijk....

8 jaar geleden

hahaha...dat is wel heel droog ja! Ik ben ook niet heel beschermend, want heel beschermend brengt denk ik meer schade dan begeleidend. Maar dat maakt niet dat ik het niet zo voel ;).

8 jaar geleden

zeker een mama moet zich ook ontwikkelen. Ik ben zelf niet echt beschermend. Maar soms schrik ik wel van alles wat ze doet. ze viel laatst van de bank. men vriend zat bij de ving de hoofd op maar ik slaakte een gil... men vriend heel droog vallen moet ze ook leren.... pffffffff

8 jaar geleden

Natuurlijk vergeet ik niet te genieten, ik geniet volop! Echt ik had nooit gedacht dat het zo mooi zou zijn....Moeder zijn :D....maar ook zo vol zorgen en angst. Maar ook zo prachtig mooi, wonderlijk en bijzonder. Heel eerlijk denk ik niet dat het gevoel ooit weg gaat, denk je wel? Ik ben ook altijd bang wanneer er een kind ziek wordt, ontvoerd wordt, doodgereden wordt, etc....dat het onze B. overkomt. Maar aan de andere kant, hoe moet hij ooit minister president worden zonder krassen en deuken toch?! ;) (of wat hij dan ook worden wil....hihi)

8 jaar geleden

Dat heb ik zeker weten! Ons zoontje is nu 9 maanden en het begint iets minder te worden, maar weg is het gevoel zeker nog niet. In het begin durfde ik niet eens met hem naar buiten, al helemaal toen op het nieuws kwam dat een baby doodgereden was door een dronken man... Continu checken of hij nog wel ademd, bij verhoging meteen naar de dokter vliegen. Huilen bij elk bericht dat je over zieke kindjes leest... Gelukkig is het inmiddels dus wel iets minder waardoor ik ook weer beter kan genieten van ons mannetje, maar soms heb je inderdaad de neigin om ergens heen te gaan waar hij veilig zou zijn voor al het kwaad op deze wereld... Ook jij niet vergeten tussendoor te genieten he? ;)