{{ message.message }}
{{ button.text }}

Soms gaat alles ook gewoon goed.... Een positieve blog!

De zwangerschap was echt niet altijd even fijn, de bevalling (bijna 6 maanden geleden)was ook niet iets om dagelijks te doen

Afbeelding blog 'Soms gaat alles ook gewoon goed.... Een positieve blog!'

Inmiddels is onze kleine man 5, bijna 6 maanden oud en geniet ik met volle teugen! Natuurlijk is dit geen blog om iemand de ogen uit te steken en 'kijk eens hoe lekker het bij ons gaat', maar voor alle vrouwen die zich aan het voorbereiden zijn op 'Hoe zwaar het allemaal wel niet gaat worden'... het is ook echt heeeel leuk!

Wij hebben het geluk gehad dat onze kleine vanaf 4 weken geen nachtvoeding meer wilde. We legde hem om 11 uur in bed en werd om 6 uur zelf weer wakker. Heerlijk! Nu, 5 maanden verder slaap hij nog steeds van 8 tot 7. Natuurlijk moeten we er zo nu en dan een keer uit om zijn speen terug te stoppen, maar langer dan een minuut zijn we er zeker niet uit. 

Eten gaat super goed, de flessen (en aan het einde van de avond de papfles) worden ongeduldig onthaald. zodra de fles in zicht is, moet het toch wel binnen 10 seconden in zijn mond zitten, anders gaat hij ongeduldig gillen. Fruit gaat er ook goed in, groenten daarentegen nog niet zo. Soms een beetje kokhalzen, soms gewoon stoïcijns zijn lippen op elkaar houden... lekker eigenwijs!!

Maar dan het allerleukste... het lachen... Als je ooit komediant wil worden; neem een kind... het allerbeste publiek. Alles is grappig! Maar vooral de rare bewegingen die hij met mijn vriend maakt zijn om te schateren. Dat geluid is toch het allermooiste ter wereld! Ook als ik hem 3 x per week van de opvang haal, word ik onthaald met een glimlach van oor tot oor, daar smelt je compleet van!

Soms maak ik me ook wel zorgen, mijn kleine man heeft een hele slechte huid. Dit begon al vrij vroeg met baby acné en ging verder als een soort van olifantenhuid. Dikke plekken op zijn armen en benen die heel ruw aanvoelde (de droge huid zalf van Dr Leenarts kan ik IEDEREEN aanraden!!) daarnaast heeft onze kleine man ook regelmatig jeukende uitslag op zijn buik.

Het moederschap valt me echt niet iedere dag mee, maar zo'n mannetje maakt echt het leven een stuk leuker. Nogmaals het kan soms ook heel zwaar zijn. Toen meneer extreme last had van darmkrampjes, heb ik ook pittige nachten gehad....maar deze blog is juist bedoeld als opsteker! Ik ga me er niet aan wagen om teksten als 'je krijgt er zoveel voor terug' te verdedigen of ontkrachten, hetzelfde geldt voor 'uiteindelijk is het het allemaal waard'. Maar MAN... wat ben ik nu gelukkig met deze 2 heerlijke kerels in mijn leven!

(Oké... en ook ik google 10x per dag op allerlei dingen, is dit normaal, hoort dit zo....) 

:)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je